Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Cornel Dinu, "turnat" de Lucescu. "Era angajat la Securitate ca să primească mai mulţi bani"

Cornel Dinu, "turnat" de Lucescu. "Era angajat la Securitate ca să primească mai mulţi bani"

Cornel Dinu, "turnat" de Lucescu. "Era angajat la Securitate ca să primească mai mulţi bani"
Sursa foto: cornel dinu
03 Iul 2009   •   10:27

Tot mai multe nume se adaugă la listele colaboratorilor cu fosta Securitate, pe măsură pe persoanele importante din fotbalul românesc fac declaraţii în premieră despre cine "turna" pe cine. Mircea Lucescu a negat că el şi Cornel Dinu ar fi scris note informative, spunând că era uşor să refuzi colaborarea în anii '80. Totuşi, tehnicianul de la Şahtior nu a negat că Dinu era angajat la Securitate, nu la Ministerul de Interne, pentru a primi un salariu mai mare în calitate de căpitan.
Mircea Lucescu, cel mai bine văzut antrenor român, decorat recent la Cotroceni pentru performanţele sale, este nemulţumit de "săpăturile" făcute în aceste zile, care scot la iveală tot mai mulţi fotbalişti care au "turnat" colegi şi antrenori la Securitate.
Lucescu, angajat la Miliţia economică, dar nu colaborator
"De ce atâta Securitate în sport? Se exagerează mult. Plecam foarte mult în străinătate şi de aceea eram expuşi. La fiecare echipă erau băieţi care se ocupau cu astfel de note sau rapoarte. Cu atât mai mult la noi, ca echipă a internelor (n.r. Dinamo). Dacă se găseşte ceva scris de mine, sunt gata să ies public şi să le cer iertare tuturor! Dar nu e cazul... Eu am fost filat. Nu aveam cum să fiu informator, aveam alte gânduri. Pe seama noastră, a celor de la Dinamo, se spuneau multe, pentru că eram angajaţi la Miliţie. Eu, de exemplu, eram la Miliţia economică.", a declarat antrenorul care a câştigat Cupa Uefa cu Şahtior în acest an, potrivit prosport.
Dinu, angajat de club la Securitate
"La Securitate era Dinu. Era căpitan de echipă şi era angajat acolo să ia mai mulţi bani. Dar nu turna, el îi înjura pe toţi, era duşmanul lor. Mereu îi înjura. Alţii erau informatorii.", a precizat fostul jucător al lui Dinamo.
Ţinta securiştilor atunci când vroiau să obţină colaboratori erau jucătorii tineri, veniţi de curând la echipă şi care nu ştiau cum funcţiona regimul, este de părere "Il Luce".
"Nu păţeai nimic, domnule! Te lăsau în pace. Şi eu am refuzat, pentru că am spus şi mai devreme. Aveam alte planuri. Eram la facultate. Aveam altă conştiinţă, vedeam lucrurile altfel. Nu că mă laud, dar eram un intelectual printre fotbalişti. Şi, în plus, am curajul să spun că eu nu am făcut niciodată rău nimănui. De obicei erau racolaţi cei mai tineri, care veneau de curând la echipă şi care nu prea ştiau exact cum stau lucurile.", a explicat tehnicianul de 63 de ani.
Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close