Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Cupa României rămâne la Cluj după o finală cu suporteri pe teren şi bătăi crunte. CFR Cluj - FC Timişoara 3-0 (VIDEO)

Cupa României rămâne la Cluj după o finală cu suporteri pe teren şi bătăi crunte. CFR Cluj - FC Timişoara 3-0 (VIDEO)

Cupa României rămâne la Cluj după o finală cu suporteri pe teren şi bătăi crunte. CFR Cluj - FC Timişoara 3-0 (VIDEO)
Sursa foto: cfr cluj
13 Iun 2009   •   22:54

CFR Cluj îşi construieşte un palmares după ce a reuşit să îşi apere cu succes trofeul în Cupa României, după eventul reuşit sezonul trecut. Clujenii au dat impresia că au controlat în totalitate meciul şi, drept urmare au câştigat clar, cu 3-0. Jocul Clujului a fost, însă, eclipsat de suporterii Timişoarei, care au atuncat în teren cu torţe în prima repriză şi au intrat în teren în minutul 85, influenţând jocul şi fiind apoi scoşi cu bastoanele de jandarmi din incinta stadionului.
O echipă obosită de lupta pentru titlu, pierdută de altfel, şi una care, deşi inferioară în clasament, s-a putut odihni în ultima etapă pentru a aborda finala Cupei României cu prospeţime, au fost actorii unei finale în care CFR a arătat că poate ar fi putut mai mult în Liga I, cu altă concentrare. CFR Cluj nu şi-a menajat deloc adversarul într-un început de meci de care Timişoara spera să scape cu jumătăţi de măsură. Doar 6 minute trecuseră din joc atunci când FC Timişoara a primit prima lovitură. Culio a bătut bine un corner, Pantilimon a ieşit prea târziu şi s-a scos singur din joc la o fază la care Deac, surpriza lui Conceicao din acest meci, s-a ridicat cel mai sus şi a trimis cu capul în plasă din 7 metri.

Bănăţenii au înţeles pericolul şi au încercat să ofere o replică pe măsură, căutând repetat să treacă spre poarta lui Nuno Claro prin combinaţii spre centru, unde fundaşii Alcantare şi Gabi Mureşan au fost reperaţi drept puncte slabe de Vali Velcea. Nu au reuşit deloc, însă, drept urmare primul şut pe poartă al Timişoarei venind de la 35 de metri, din gheata lui Artiom Karamian.
Luciditatea superioară a clujenilor şi-a spus cuvântul în minutul 27, când Tony a ieşit din apărarea organizată a CFR-ului şi a urmărit o minge ce părea pierdută, obţinând un fault în careul adversarilor după o intervenţie nefericită al ui Latovlevici. Alexa şi compania au contestat îndelung decizia, dar arbitrul nu a vrut să audă protestele şi Sixto Peralta a transformat penalty-ul cu mult calm.

Dezavantajul devenea important şi Timişoara a sărit repede în atac. Totuşi, tot ce-au reuşit bănăţenii a fost să se descopere inutil în apărare, Borbely ratând singura ocazie mai mare a primei reprize, după o fază fixă. O decizie a arbitrului Balaj, care a refuzat Timişoarei un penalty în minutul 36 după o intervenţie suspectă la Bucur, a aruncat peluza "Viola" în aer. Timişorenii, care şi-au dat în petec şi înaintea meciului, bătând doi suporteri clujeni, au rupt gardul ce izola peluza de pista de atletism şi au aruncat cu torţe în teren, obligând arbitrul să oprească pentru scurt timp meciul. Totuşi, tot clujenii au ratat ocazii până la pauză Pantilimon salvând foarte bine în faţa lui Deac şi Culio.

Revirimentul Timişoarei, aşteptat după pauză, nu a venit, iar bănăţenii au primit o doză de umilinţă în minutul 54, atunci când apărarea lui Vali Velcea a fost păcălită ca în curtea şcolii la o lovitură liberă. Peralta a bătut încet, pe jos, în centrul careului bănăţean şi Culio a venit nestingherit la 10 metri, de unde a avut tot timpul din lume să şuteze plasat, în vinclul porţii adverse. Era 3-0 şi rezervele clujenilor se bucurau deja pentru câştigarea Cupei.

Cu moralul zdruncinat, Timişoara nu a mai reuşit să mai construiască periculos, iar formaţia ardeleană şi-a propus să controleze tactic partida, chiar dacă a mai scăpat câte o ocazie a lui Nibombe sau Bucur. Chiar şi atunci, însă, Nuno Claro a rezolvat situaţia. Timişoara a impresionat, pe finalul de meci, prin publicul care a reuşit să îşi monteze echipa după minutul 80, cu scandări din 3.000 de perechi de plămâni. Acelaşi public, însă, a oferit un spectacol trist şi scandalos în acelaşi timp, bănăţenii rupând gardurile şi intrând în teren, în timpul unei faze de atac al favoriţilor. Şi, moment incredibil, Timişoara a marcat în timp ce în careu erau doi fani "Viola", alergând de nebuni. Haosul s-a încheiat cu evacuarea galeriei timişorene de Jandarmerie, cu perspectiva unor bătăi crunte pe străzile din Târgu-Jiu.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: CFR Cluj FC Timisoara Cupa Romaniei FRF
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close