Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Cupa României: Steaua, Dinamo şi FC Vaslui s-au calificat în optimile de finală

Cupa României: Steaua, Dinamo şi FC Vaslui s-au calificat în optimile de finală

Cupa României: Steaua, Dinamo şi FC Vaslui s-au calificat în optimile de finală
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.T.    |    22 Sep 2011   •   23:16

Joi seară au avut loc ultimele patru meciuri din 16-imile de finală ale Cupei României. Finalistele ultimei ediţii, Steaua şi Dinamo, precum şi FC vaslui, care a jucat ultimul act în 2010, au obţinut calificarea în faza următoare, în timp ce Viitorul Constanţa, echipa patronată de Gheorghe Hagi, a părăsit competiţia.

 
Venită după două înfrângeri consecutive în campionat, Steaua a câştigat fără probleme confruntarea de la Buzău cu echipa de liga a treia Sănătatea Cluj, scor 4-0. Muntenegreanul Nikolic a marcat primul său gol pentru roş-albaştri în minutul 2, fiind imitat Prepeliţă, care a înscris după jumătate de oră de joc, cu un şut plasat de la marginea careului.
 
Trupa lui Levy s-a desprins la 3-0 la cinci minute după pauză, când Martinovic l-a învins pe portarul clujenilor cu o lovitură de cap, în urma unui corner, pentru ca Dorinel Popa să reuşească golul meciului în minutul 87, cu o execuţie spectaculoasă la colţul lung din colţul careului.
 
La Sănătatea Cluj, fostul internaţional Ionel Ganea a fost titular, fiind înlocuit la pauză, iar cu zece minute înainte de final a intrat şi patronul echipei, Aurelian Ghişa, în vârstă de 47 de ani, care a dorit să-şi treacă în „palmares” un joc împotriva bucureştenilor.
 
O misiune mult mai dificilă a avut Dinamo, care a întâlnit în Ştefan cel Mare divizionara secundă Luceafărul Oradea. „Câini” au reuşit să marcheze o singură dată în poarta echipei la care evoluează fostul jucător al alb-roşiilor, Tibor Moldovan, şi ex-rapidistul Zeno Bundea, prin Luchin în minutul 31, suficient însă pentru a merge mai departe. 
 
FC Vaslui s-a calificat în optimile de finală, după victoria categorică de pe teren propriu cu Voinţa Livezile, echipă din eşalonul trei. Elevii lui Viorel Hizo s-au impus cu 8-0, scorul 16-imilor, prin golurile înscrise de Gheorghiu, Yero Bello, de trei ori, Buhăescu, Raul Costin şi Wesley, de două ori.
 
Echipa patronată de Gheorghe Hagi, Viitorul Constanţa, a fost eliminată de FCM Tg. Mureş, ardelenii reuşind să învingă acasă cu scorul de 1-0. Unicul gol al partidei a fost marcat de veteranul Ilyeş, în minutul 2.
 
Rezultate Cupa României, 16-imi de finală
 
FCM Tg. Mureş - Viitorul Constanţa 1-0
FC Vaslui - Voinţa Livezile 8-0
Steaua - Sănătatea Cluj 4-0
Dinamo - Luceafărul Oradea 1-0

 

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close