Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dan Petrescu: "De ce să-mi felicit jucătorii de la naţională? Echipa a terminat pe 5"

Dan Petrescu: "De ce să-mi felicit jucătorii de la naţională? Echipa a terminat pe 5"

Dan Petrescu: "De ce să-mi felicit jucătorii de la naţională? Echipa a terminat pe 5"
Sursa foto: dan petrescu
15 Oct 2009   •   16:59

Situaţia de la echipa naţională nu l-a lăsat rece nici pe Dan Petrescu. Fostul fundaş dreapta al "tricolorilor" nu este deloc mândru de locul cinci ocupat de România în grupa 7 de calificare la Cupa Mondială, motiv pentru care nici nu şi-a felicitat jucătorii pentru prezenţa la meciurile cu Serbia şi Insulele Feroe. Legat de meciul Unirii de vineri, din Liga I, cu FC Vaslui, Petrescu spune că echipa sa întâlni o formaţie care se bate cu şanse reale la titlul de campioană.
"Nu am avut timp să mă felicit cu jucătorii care au venit de la echipa naţională şi nici nu aveam de ce să o fac. Echipa a terminat pe locul 5. Le-am spus numai să facă în aşa fel încât să rămână acolo. Doar aşa au şansa la un transfer important. În opinia mea au o responsabilitate foarte mare şi trebuie să fie foarte bine pregătiţi", a precizat exigentul antrenor al Unirii, potrivit prosport.
Dan Petrescu se confruntă cu problema oboseli unora dintre jucătorii convocaţi la echipa naţională. Iulian Apostol, Dacian Varga şi George Galamaz au jucat multe minute în meciul cu Feroe, miercuri, iar echipa de club are meci vineri, la nici 48 de ore de la ora de începere a partidei de la Piatra Neamţ.
"Nu ştiu care din jucătorii folosiţi la naţională vor juca cu Vaslui. Nu e uşor pentru ei să joace un meci la fiecare 48 de ore, dar trebuie să fim fericiţi şi onoraţi pentru că am avut atâţia reprezentanţi.", spune Petrescu.
"Vaslui are forţa să câştige campionatul"
Tehnicianul Unirii nu vrea ca echipa sa să intre pe teren cu o atitudine prea relaxată, având în vedere că Vaslui ocupă doar locul al nouălea în clasament. Cu atacanţi precum Wesley şi cu puterea de motivare a lui Lăcătuş, fostul jucător al lui Chelsea crede că Vaslui este o veritabilă forţă.
"Este un meci foarte important pentru noi. Jucăm împotriva unei echipe de valoare şi venim după această pauză care nu ne ajută foarte mult. Urmează o serie de 7 meciuri grele, pe 3 fronturi, dar trebuie să fim pregătiţi. Vasluiul are forţa să se bată la titlu şi sunt convins că vor avea un rol important la finalul campionatului, dacă vor găsi linştea necesară. Abia acum începe seria meciurilor dificile şi de aceea mi-aş dori numai brigăzi din străinătate la meciurile noastre, să nu mai existe nici un fel de suspiciuni. Nu am avut timp să studiem jocul Vasluiului. Lăcătuş a venit de doar o etapă, iar eu nu am apucat să văd decât o repriză din acel meci. La orice club se cunoaşte imediat că s-a schimbat antrenorul. Pentru câteva etape există acel suflu indus de un sistem nou.", a conchis Dan Petrescu, pentru sursa citată.
Meciul Unirea - FC Vaslui se dispută vineri, de la ora 18:30, pe stadionul "Tineretului" din Urziceni, şi contează pentru etapa a X-a a Ligii I. Unirea are, înaintea partidei, 17 puncte, iar Vaslui 13.
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close