Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Declaraţiile lui Rădoi i-ar putea aduce 16 etape de suspendare

Declaraţiile lui Rădoi i-ar putea aduce 16 etape de suspendare

Declaraţiile lui Rădoi i-ar putea aduce 16 etape de suspendare
23 Dec 2008   •   13:15

Văzând că echipa sa este încolţită, căpitanul Stelei, Mirel Rădoi, a făcut, dumincă, declaraţii prin care ameninţa FRF. Perspectiva retrogradării Stelei, idee promovată şi de oficialul FRF Ionuţ Lupescu, l-a determinat pe Rădoi să spună că ar putea începe să vorbescă despre lucruri nespuse până acum, iar acest lucru ar putea avea efecte asupra jucătorului. Reacţiile oficialilor FRF şi LPF sunt foarte dure, Rădoi putându-se teme de o suspendare care să-l trimită pe tuşă întreaga primăvară.
Reacţia lui Ionuţ Lupescu, aflat în Japonia în acel moment, despre noutăţile din cazul "Valiza", în care acesta spune că retrogradarea Stelei ar trebui luată în calcul, l-a făcut pe Rădoi să declare, următoarele: "Pînă acum, cei din fruntea FRF participau la meciuri pentru care noi sîntem acuzaţi şi nu se mai făcea tam-tam. Eu sînt de multă vreme la Steaua şi ştiu multe. Deţin in formaţii grele şi mă ştiţi, s-ar putea să am şi eu gura spartă şi să încep să vorbesc despre ce s-a petrecut între 1999 şi 2002, dacă se va ajunge la ceva grav cu noi, despre oamenii care au pornit aceste jocuri şi acum vin tocmai ei şi ne spun că nu e bine ce am făcut." Întrebat de reporterul gsp despre rolul CFR în culisele ultimului joc din ultima etapă a campionatului precedent, căpitanul grupării roş-albastre a facut acuzaţii. "Să vorbească străinii de la CFR. Ştiu ei mai bine ce s-a întîmplat în ultima etapă, la Cluj, ce au făcut cu străinii de la U Cluj. Acolo n-a mai fost vorba de premiere."
Primul care a avut o reacţie la ceea ce a spus Rădoi a fost selecţionerul Piţurcă, implicat şi el direct în scandalul "Valiza", care l-a muştruluit pe fostul său elev de la Steaua. "Cred că pe Mirel că l-a luat valul. Nici el nu ştie ce a vorbit". Declaraţia lui Piţurcă anunţă reacţiile dure care au urmat din partea Federaţiei în a doua parte a zilei de luni.
Preşedintele LPF, Dumutru Dragomir, a reprezentat un susţinător al lui Gigi Becali şi al Stelei în acest caz. Totuşi, el nu l-a scutit pe Rădoi de critici "Rădoi vorbeşte numai şi numai prostii. De ce? Păi, aude şi el în stînga şi în dreapta şi crede că le ştie pe toate. Ce relaţii are el?", a spus răspicat el pentru gsp.ro. "Eu, personal, voi sesiza comisiile ca să-l judece! Să vorbească, dom'le, Mirel Rădoi şi să spună el tot ce ştie despre perioada 1999-2002. Aştept cu mare interes să-şi susţină ideile, dar nu prostii, cum au mai spus şi alţii! Să spună lucrurilor pe nume dacă are ce spune! Dacă nu, atunci va fi suspendat drastic, o să vedeţi", a completat Dragomir ameninţările.
Ţinţa acuzelor lui Rădoi este, cu siguranţă, directorul executov al FRF, Ionuţ Lupescu, jucător la Dinamo între 1999-2002, o perioadă în care echipa din Ştefan cel Mare este suspectată de multe nereguli. "Kaiserul" era, în acele timpuri, o persoană a cărei opinie era mereu luată în calcul la club. Principalul meci suspectat de presă a fost Ceahlăul-Dinamo, terminat 1-2, într-un sezon în care "câinii" au câştigat campionatul.
Rădoi ar putea avea probleme grave pentru declaraţiile făcute, deoarece regulamentul se pronunţă explicit referitor la aceste situaţii. Articolul 52, punctul 4 stipulează: "Declaraţiile care prejudiciază în orice mod imaginea fotbalului, cum ar fi cele privind incorectitudinea desfăşurării meciurilor de fotbal (...), şi care nu sînt dovedite se sancţionează cu măsura suspendării de la 4 la 16 jocuri, în cazul în care sînt implicaţi jucători sau antrenori". O suspendare de 16 etape ar însemna, practic, sfârşitul campionatului pentru căpitan, având în vedere că au mai rămas 17 meciuri de disputat.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mirel Radoi FRF FC Steaua
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close