Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Dumitru Dragomir nu-l apără pe Prunea: "Trebuie să înţeleagă că nimeni nu e mai presus de lege" (VIDEO)

Dumitru Dragomir nu-l apără pe Prunea: "Trebuie să înţeleagă că nimeni nu e mai presus de lege" (VIDEO)

Dumitru Dragomir nu-l apără pe Prunea: "Trebuie să înţeleagă că nimeni nu e mai presus de lege" (VIDEO)
Sursa foto: dumitru dragomir
14 Mai 2009   •   11:17

Florin Prunea, directorul de relaţii internaţionale din cadrul FRF, a fost chemat la sediul DNA Piteşti joi dimineaţă pentru a fi audiat în cazul Penescu. Acest lucru nu i-a mirat pe Dumitru Dragomir şi Ionuţ Lupescu, cei doi spunând că este ceva normal ca DNA să îi cheme pe toţi cei de la care ar putea avea ceva de aflat în acest caz şi să îi trimită în faţa instanţei pe cei împotriva cărora se găsesc probe.
Oficialul FRF este audiat de procurorii DNA după ce au apărut stenograme ale discuţiilor lui Prunea cu patronul clubului FC Argeş, favorizat de arbitri plătiţi în unele partide din acest campionat. Prerogativele lui Prunea nu atingeau şi arbitrajele, dar în practică fostul portar avea o mare influenţă în acest domeniu, fiind sunat în mod constant de patroni şi preşedinţi de club, uneori chiar în timpul meciurilor de campionat. Stenogramele în care apare şi Prunea prezintă o discuţie a oficialului FRF cu patronul de la FC Argeş, Cornel Penescu, în care fostul portar i-l recomandă acestuia din urmă să îl pună pe arbitrul Sorin Corpodean la meciul cu FC Vaslui. Discuţia telefonică dintre Prunea şi Penescu a avut loc pe 8 octombrie 2008.
"Nu cunosc nimic de anchetarea lui Prunea. Am avut contre cu el de-a lungul timpului, dar nu îl condamn. Trebuie însă să se înţeleagă odată că nimeni nu e mai presus de lege. Acum nu ne rămâne nimic de făcut decât să aşteptăm să vedem cum decurge ancheta DNA", a declarat preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, pentru Mediafax.
"În stenograma care a apărut acum nu este nimic nou faţă de ce a apărut acum câteva zile. Nu mă incriminează cu nimic stenogramele. Am conştiinţa împăcată din punctul meu de vedere. Eu nu ştiu să fiu în vizorul DNA, dar dacă voi fi chemat să dau explicaţii în acest caz, o voi face. Bineînţeles că mă voi prezenta în faţa oricărei instituţii a statului, la fel cum am făcut şi în problemele care au fost cu transferurile ajunse în instanţă. Pe mine nu m-a avertizat nimeni că voi fi anchetat. Nu am niciun amestec în acest caz de corupţie", declara în aprilie Prunea, potrivit sursei citate.
Florin Prunea a recunoscut că era sunat în mod constant de preşedinţi şi patroni de cluburi, uneori chiar în timpul meciului, iar oficialii din fotbal îi tot arătau cum "au fost furaţi", după cum se aşteptau.
Lupescu, prieten al lui Prunea, înţelege măsurile luate de DNA
Ionuţ Lupescu, director general al FRF şi coleg cu Prunea mulţi ani la echipa naţională şi la Dinamo, n-a întârziat mult şi şi-a spus părerea despre audierea fostului goalkeeper. Ceea ce face DNA nu este ceva anormal, crede oficialul FRF.
"E normal ca Prunea să meargă la DNA dacă a fost chemat. Nu văd nimic în neregulă în asta. A fost chemat legat de ceea ce a apărut în presă, de acele stenograme. E normal să se lămurească odată treburile astea", a declarat Lupescu pentru Mediafax.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close