Antena 3 Sport Fotbal intern Este oficial! Argentina a anulat amicalul cu România: „Este lipsă de respect faţă de suporterii români şi faţă de FRF”

Este oficial! Argentina a anulat amicalul cu România: „Este lipsă de respect faţă de suporterii români şi faţă de FRF”

29 Iul 2011   •   22:22
Este oficial! Argentina a anulat amicalul cu România: „Este lipsă de respect faţă de suporterii români şi faţă de FRF”
Sursa foto: Foto: Intact Images

Este oficial, Argentina nu va veni la Bucureşti pentru a evolua împotriva României la inaugurarea Naţional Arena! Federaţia argentiniană a răspuns scrisorii trimise de Mircea Sandu şi a confirmat că nu va onora contractul semnat cu FRF, propunând desfăşurarea meciului la o altă dată, lucru refuzat de partea română.

 
După mai multe zile marcate de incertitudine şi negocieri, Federaţia de Fotbal a Argentinei (AFA) a decis să nu onoreze contractul încheiat cu Federaţia Română de Fotbal în luna octombrie 2010. În cursul serii zilei de azi, 29 iulie a.c., AFA ne-a trimis o scrisoare oficială, prin care, invocând şedinţa Comitetului său Executiv din data de 25 iulie a.c., în cadrul căreia a fost înlocuit staff-ul tehnic al echipei naţionale A, procedându-se şi la reformarea colectivelor tehnice ale celorlalte echipe reprezentative ale ţării respective, anunţă că echipa naţională A a Argentinei nu se va prezenta la Bucureşti, în vederea meciului amical cu reprezentativa similară a României, joc programat la data de 10 august a.c. FRF respinge propunerea inserată în scrisoare, aceea de a disputa un alt joc amical contra Argentinei, la o dată FIFA care ar urma să fie stabilită de comun acord”, se arată într-un comunicat oficial postat pe site-ul FRF.
 
Get Adobe Flash player

FRF a confirmat faptul că nu se va încerca găsirea unui alt adversar şi că suporterii care şi-au cumpărat bilete pentru meciul cu Argentina fie îşi pot lua banii înapoi, fie vor putea păstra tichetele pentru întâlnirea cu Franţa din preliminariile Campionatului European din 2012.

Federaţia Română de Fotbal îşi manifestă indignarea faţă de această hotărâre unilaterală şi abuzivă, care reprezintă, pe lângă lipsă de respect faţă de suporterii români şi faţă de FRF, o încălcare flagrantă a contractului. Astfel, din păcate, nemaiavând adversar, anunţăm anularea acestui meci de gală. Rămâne imensa dezamăgire provocată de AFA spectatorilor români. Acestora, îndeosebi celor care au achiziţionat bilete de intrare la meci, Federaţia Română de Fotbal le cere scuze. Oamenii care au cumpărat biletele menţionate vor avea două opţiuni: fie le vor păstra pentru jocul România - Franţa, din cadrul preliminariilor EURO 2012 (6 septembrie a.c., de la ora 21.30), fie le vor returna şi vor primi în întregime banii cheltuiţi pentru achiziţionarea lor, incluse fiind şi taxele. FRF îşi asumă responsabilitatea rezolvării chestiunii, astfel încât cumpărătorii de bilete să nu fie păgubiţi financiar cu nici măcar un leu”, scrie în anunţul federaţiei.

De asemenea, FRF se va adresa organismelor internaţionale pentru rezolvarea cazului: „ Este de la sine înţeles că, luând act de o practică jenantă, nedemnă şi inadmisibilă la un asemenea nivel, FRF se va adresa FIFA şi/sau, dacă va fi cazul, organismelor sportive competente internaţionale, solicitând AFA substanţiale daune materiale şi morale”.

Răspunsul oficialilor argentinieni vine la puţin timp după ce Lionel Messi şi-a anunţat în două rânduri disponibilitatea de a onora o eventuală convocare pentru partida cu România care ar fi trebuit să aibă loc pe data de 10 august pe noul Naţional Arena din Bucureşti.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close