Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Europa League: FC Vaslui - Omonia Nicosia 2-0. Victorie importantă, însă periculoasă

Europa League: FC Vaslui - Omonia Nicosia 2-0. Victorie importantă, însă periculoasă

Europa League: FC Vaslui - Omonia Nicosia 2-0. Victorie importantă, însă periculoasă
30 Iul 2009   •   23:09

Antrenorul echipei FC Vaslui, Cristi Dulca, nici nu concepea ca formaţia sa să nu bată Omonia Nicosia în prima manşă a turului trei preliminar din Europa League, el fixându-şi deja ca obiectiv accederea în grupele competiţiei, însă chiar şi după victoria cu 2-0 de joi seara acesta nu poate răsufla uşurat. După cum avertiza şi Eugen Trică, returul din Cipru va fi un adevărat chin pentru moldoveni.

Vasluiul a început bine partida, cu ocazii în dreptul lui Burdujan şi Wesley, însă ciprioţii au împins jocul în jumătatea adversă şi au avut primele ocazii clare ale partidei. Zlogar (8) a reluat însă pe lângă poartă cu capul din apropiere, iar Kuciak a prins mingea expediată cu capul de Zurawski (26).

Primul gol al partidei a fost trecut în dreptul moldovenilor. Burdujan a tras de la marginea careului, balonul a lovit ambele bare şi a ajuns la Temwanjera, care a înscris cu un şut sec din apropiere.

Cu un handicap minim la pauză, Omonia a luat cu asalt poarta lui Kuciak în repriza secundă, dar FC Vaslui se apără foarte bine în propriul careu, moldovenii fiind determinaţi să nu primească gol pe teren propriu.

Din minutul 55, FC Vaslui poate răsufla mai liniştită. Galben-verzii au dejucat pasul la ofsaid făcut de ciprioţi, cu Temwanjera refuzând să joace un balon din afara jocului şi lăsându-l pe Wesley să vină din spate. Acesta a întors pentru Temwanjera, care de la marginea careului a trimis mingea, cu un şut plasat, în poarta goală, trecându-şi în cont a doua reuşită a serii.

Şi Omonia a ratat o situaţie bună, în min. 71, prin Bruno Aguiar, de la numai doi metri de poartă. Manşa secundă este programată pe 4 august, în Cipru.


Au evoluat echipele:

FC Vaslui: 1. Du¨an Kuciak - 15. Bogdan Buhuşi, 28. Gabriel Cânu, 16. Stéphane Zubar, 17. Silviu Bălace - 20. Marko Ljubinkovic (23. Milo¨ Pavlovic, 67), 4. Stanislav Ghencev, 10. Willian Gerlem (18. Constantin Gângioveanu, 78) - 80. Wesley Lopes da Silva - 9. Lucian Burdujan, 19. Mike Temwanjera (21. Nemanja Jovanovic, 74). Antrenor: Cristian Dulca.

Omonia: 20. Stefanos Kotsolis - 2. Rasheed Alabi, 3. Davidson, 22. Christos Patsatzoglou, 33. Elias Charalambous - 16. Noel Kaseke (19. Michalis Konstantinou, 77), 8. Anton ´logar, 10. Bruno Aguiar, 46. Efstathios Aloneftis - 9. Maciej Zurawski, 77. Dimitris Christofi (7. Georgios Efrem, 66). Antrenor: Takis Lemonis.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Vaslui europa league
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close