Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FC Vaslui a remizat cu Twente şi a ratat calificarea în playoff-ul Ligii Campionilor

FC Vaslui a remizat cu Twente şi a ratat calificarea în playoff-ul Ligii Campionilor

FC Vaslui a remizat cu Twente şi a ratat calificarea în playoff-ul Ligii Campionilor
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.T.    |    03 Aug 2011   •   22:42

FC Vaslui a ratat calificarea în playoff-ul Ligii Campionilor, după ce a remizat la Piatra Neamţ în meciul retur cu Twente, scor 0-0. Echipa lui Viorel Hizo, care a pierdut prima manşă din Olanda, scor 0-2, va evolua totuşi în Europa League, urmând să lupte pentru un loc în grupele competiţiei a cărei finală va fi găzduită anul viitor de Bucureşti.

 
Echipa patronată de Adrian Porumboiu a bifat astfel cel de-al patrulea meci din acest debut de sezon în care nu reuşeşte să marcheze, iar declaraţiile fostului arbitru de după meciul tur, care spunea că Twente nu ar încheia în primele trei în Liga I, trezesc acum zâmbete. Şi ar putea să-i facă pe unii să se gândească la faptul că prezenţa vasluienilor pe podium la finalul campionatului trecut a fost întâmplătoare.
 
Băieţii lui Hizo au încercat să-şi ia tare adversarii, dar primele minute au adus doar două semiocazii care i-au avut ca protagonişti pe Bălace, centrarea în faţa porţii a fundaşului stânga nereuşind să găsească vreun coechipier liber, şi pe Temwanjera, blocat în momentul şutului de apărătorii olandezilor.
 
În minutul 22, Sânmărtean a scos o minge din picioarele lui Cornelisse, iar Adailton a scăpat singur spre poarta lui Mihailov, însă brazilianul a amânat prea mult să tragă la poartă şi a fost în cele din urmă deposedat de Douglas. Avea să rămână cea mai importantă şansă de gol din prima repriză, chiar dacă Neagu şi Adailton i-au mai dat şi ei mici emoţii goalkeeperului bulgar.
 
După ce în primele 45 de minute au stat la cutie şi au forţat în puţine momente, olandezii au arătat că pot fi şi periculoşi la revenirea de la vestiare. Bryan Ruiz ar fi putut deschide scorul în minutul 56, dar după ce l-a dribalt pe Cerniauskas a ratat finalizarea, iar Berghuis a trecut şi el pe lângă gol zece minute mai târziu, când şutul său a fost respins spectaculos de portarul Vasluiului.
 
Omul care a marcat cele două goluri ale meciului tur, austriacul Janko, a fost la un pas să reuşească hattrickul pe totalul celor două manşe, însă execuţia sa din interiorul careului a lovit transversala. Moldovenii au replicat prin şutul lui Raul Costin, deviat în corner de Mihailov, dar au şi lăsat spaţii în defensivă, de care nou intratul Ola John a fost la un pas să profite cu zece minute înainte de final.
 
Lovitura de cap a lui Temwanjera din minutul 81 a trecut puţin pe lângă, alungând şi ultimele speranţe ale vasluienilor că pot obţine o calificare pe care totuşi Twente nu a arătat în niciun moment că ar putea să o piardă.   
 
FC Vaslui: Cerniauskas - P. Jovanovic (Milanov 72), Papp, Farkas, Bălace - L. Sânmărtean (Milisavljevic 60), R. Costin, Wesley, Neagu (Annang 77) - Adailton, Temwanjera
 
Twente: Mihailov - Cornelisse, Wisgherhof, Douglas, Tiendalli - Brama, Berghuis, Janssen - Ruiz (Ola John 74), Janko (Landzaat 86), De Jong.

×
Subiecte în articol: FC Vaslui Liga Campionilor tur preliminar
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close