Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FC Vaslui debutează excelent în grupele Europa League: 2-2 cu Lazio, la Roma

FC Vaslui debutează excelent în grupele Europa League: 2-2 cu Lazio, la Roma

FC Vaslui debutează excelent în grupele Europa League: 2-2 cu Lazio, la Roma
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    15 Sep 2011   •   22:06

Dubla lui Wesley a adus primul punct din istorie pentru FC Vaslui în grupele Europa League. Echipa lui Viorel Hizo a încheiat la egalitate, scor 2-2, cu Lazio Roma, dar ar fi putut obţine chiar mai mult, galben-verzii conducând cu 2-1 şi evoluând în superioritate numerică în ultima jumătate de oră.

 
Prima repriză a partidei de la Stadio Olimpico a fost un duel continuu între jucătorii laziali şi portarul vasluienilor. Lituanianul Cerniauskas şi-a început reprezentaţia cu o intervenţie în faţa lui Sculli, pentru ca apoi să le refuze bucuria golului lui Gonzalez şi Rocchi. 
 
Omul din poarta Vasluiului a avut şi şansă, la şutul lui Gonzalez din interiorul careului, care a trecut pe lângă, însă nu putut să se opună deschiderii scorului, venită în minutul 34, Djibril Cisse transformând perfect penaltyul obţinut de Rocchi, după un fault al lui Balaur.
 
Singurul moment al primei reprize în care echipa lui Hizo a ieşit din amorţeală a venit în minutul 39, atunci când brazilienii Wesley şi Adailton au lucrat frumos o acţiune de atac, ultimul şutând de la marginea careului, dar fără mari emoţii pentru Marchetti.
 
Partea a doua a început cu o lovitură liberă de la 17 metri, irosită însă prea uşor de Adailton, dar brazilianul avea să se revanşeze la capătul primei ore de joc, atunci când i-a pus mingea pe cap lui Wesley pentru golul egalizator. Moldovenii nu s-au oprit aici şi, în minutul 62, Temwanjera i-a luat faţa lui Zauri, a intrat în careu şi a fost faultat, fundaşul lazial primind şi cartonaşul roşu.
 
Wesley şi-a luat responsabilitatea execuţiei, brazilianul şutând perfect de la punctul cu var pentru 2-1. Visul reeditării performanţei lui CFR Cluj, care a bătut Roma pe Olimpico la debutul său în grupele cupelor europene, a fost însă întrerupt în minutul 71, Sculli restabilind egalitatea cu o lovitură de cap după o centrare excelentă a lui Djibril Cisse.
 
În ultimele zece minute, fiecare echipă ar fi putut da lovitura, prin Sânmărtean, al cărui şut de la distanţă a trecut puţin pe lângă poarta lui Marchetti, respectiv Kozak, cehul luând transversala la ţintă din trei metri, la singura greşeală a lui Cernaiuskas.
 
FC Vaslui iese neînvinsă de pe Olimpico şi aşteaptă cu optimism al doilea meci din grupa D, pe 29 septembrie, cu FC Zurich, la Piatra Neamţ.
 
În celălalt meci al grupei, Sporting Lisabona a câştigat în Elveţia cu FC Zurich, scor 2-0. Golurile portughezilor au fost marcate de Insua şi Van Wolfswinkel. 
 
Lazio: Marchetti - Andre Dias, Diakhte, Zauri, Matuzalem, Gonzalez (Konko 80), Lulic, Ledesma, Sculli (Hernanes 80), Rocchi (Kozak 67), Cisse
 
FC Vaslui: Cerniauskas - Milanov, Farkas, Zmeu (R. Costin 86), Sânmărtean, Pavlovic, Wesley, Adailton (Buhăescu 90+2), Milisavljevic, Temwanjera (Bello 77), Balaur.

 

×
Subiecte în articol: FC Vaslui Lazio Roma europa league
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close