Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FRF a fost premiată de UEFA. ”Progresul este unul remarcabil”

FRF a fost premiată de UEFA. ”Progresul este unul remarcabil”

FRF a fost premiată de UEFA. ”Progresul este unul remarcabil”
16 Sep 2016   •   12:21

Reprezentanţii UEFA au înmânat, vineri, Federaţiei Române de Fotbal (FRF), în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Cluj-Napoca, premiul Comisiei HatTrick a forului european pentru proiectul ''Fotbal şi feminitate'', care a contribuit la dezvoltarea fotbalului feminin românesc. 

''Trebuie să remarcăm faptul că FRF a făcut un progres remarcabil în ceea ce priveşte lansarea proiectului strategic de dezvoltare pentru fotbalul românesc şi în ceea ce priveşte şi acest proiect, Fotbal şi feminitate. (...) Vă rog să primiţi felicitările mele împreună cu premiul HatTrick din partea UEFA şi sunt convins că va fi un proiect de succes şi în viitor'', a declarat, în cadrul ceremoniei, preşedintele comisiei HatTrick a UEFA, Alan Hansen. 

La rândul său, managerul pentru dezvoltarea fotbalului feminin în cadrul UEFA, Emily Shaw, a declarat că fotbalul feminin românesc a cunoscut o dezvoltare la care nu se aştepta. 

''Am mai fost în România în urmă cu 6-7 ani şi nu mă aşteptam ca 6 ani mai târziu să fiu aici ca să înmânez acest premiu. Cred că progresul este unul remarcabil şi nu este întâmplător. Ştim că succesul hrăneşte la rândul său mai departe succesul şi felicitări Mirel (Mirel Albon, antrenorul naţionalei feminine de fotbal - n. red.) pentru munca depusă şi felicitări fetelor pentru victoria de ieri (2-1 cu Ucraina - n. red); este o inspiraţie pentru viitor'', a menţionat Emily Shaw. 

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, apreciază că e un premiu de care fotbalul feminin românesc avea nevoie, fotbal căruia îi vede un drum strălucitor. 

''Acest premiu e unul care marchează prezentul şi, când mă refer la prezent, e un premiu care marchează parcursul echipei naţionale. Sincere felicitări fetelor noastre! Acesta e elementul de care aveam mare nevoie, fiindcă suntem împreună în faţa unui drum strălucitor de dezvoltare a fotbalului feminin în România. În fotbal ai întotdeauna nevoie de rezultate, iar atunci când rezultatele vin, nu fac decât să-ţi confirme că ceea ai stabilit în birouri, discutând cu colegii din teritoriu, cu reprezentanţii cluburilor, ai asociaţiilor judeţene de fotbal, se poate creiona într-un proiect atât de frumos, cum este cel reprezentat de fotbalul feminin'', a menţionat Răzvan Burleanu. 

El a adăugat că jucătoarele din naţionala de fotbal pot fi un exemplu şi pentru băieţii din naţională. 

''O asemenea distincţie din partea celei mai performante organizaţii sportive la nivel internaţional marchează acest drum pe care l-am început împreună în fotbalul feminin. E un drum lung şi un drum în care îmi doresc ca peste alţi şase ani, Emily să spună că au trecut alţi şase ani care ne-au adus în faţa unui rezultat pe care, din nou, nu şi-l putea imagina că era posibil. (...) Ceea ce aţi demonstrat aseară pe teren (cu Ucraina - n. red.), nu numai prin prisma rezultatului, ci şi prin determinare, ne face să fim extrem de mândri de voi şi să ne dorim ca performanţa aceasta a Campionatului European - care este doar la 90 de minute depărtare - să fie una constantă a fotbalului românesc şi vă garantez că imaginile video pe care le-am surprins aseară în meci o să le punem băieţilor de la prima reprezentativă'', a completat Răzvan Burleanu. 

Printre alţii, la ceremonie au fost prezente jucătoarele naţionalei de fotbal a României şi preşedintele Comisiei de Fotbal Feminin a FRF, Alin Cioban.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: FRF UEFA premiu
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close