Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FRF a omologat clasamentul Ligii I. Cale liberă pentru FCSB spre TAS

FRF a omologat clasamentul Ligii I. Cale liberă pentru FCSB spre TAS

FRF a omologat clasamentul Ligii I. Cale liberă pentru FCSB spre TAS
Sursa foto: Foto: Facebook/Academia Gheorghe Hagi
05 Iun 2017   •   18:41

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a omologat în şedinţa sa de luni clasamentul Ligii I, ediţia 2016-2017, cu FC Viitorul campioană, au declarat, pentru AGERPRES, surse din cadrul FRF

Unsprezece din cei doisprezece membri ai Comitetului Executiv au votat pentru omologarea clasamentului, singurul care s-a abţinut fiind Auraş Braşoveanu, reprezentant al cluburilor din Liga a II-a. De la şedinţa de luni au lipsit cei doi reprezentanţi ai cluburilor din Liga I, Florin Prunea şi Valeriu Argăseală. 

În aceste condiţii, gruparea FCSB se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) unde speră să câştige titlul la masa verde în baza unor neclarităţi din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) privind departajarea a două echipe în caz de egalitate la puncte. TAS trebuie să soluţioneze cazul FCSB versus FRF-LPF-FC Viitorul până în 14 iulie, dată când UEFA va organiza tragerea la sorţi a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor. 

Reprezentanţii FCSB doreau omologarea clasamentului play-off-ului în şedinţa Comitetului Executiv din 26 mai, pentru a avea mai mult timp să pregătească acţiunea la TAS, însă forul de conducere al FRF a respins solicitarea pentru a aştepta încheierea ultimului meci al ediţiei 2016-2017 a Ligii I, ASA Târgu Mureş - CSM Poli Iaşi, scor 1-1, din cadrul ultimei etape a play-out-ului. 

Echipa FCSB a pierdut titlul de campioană în ediţia 2016-2017 a Ligii I în faţa echipei FC Viitorul Constanţa. FC Viitorul a încheiat cu acelaşi număr de puncte în clasament ca FCSB, 44, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câştigând cu 3-1 pe teren propriu şi remizând la Bucureşti, 1-1. 

Conducerea FCSB contestă câştigarea titlului de către FC Viitorul deoarece susţine că Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice (ROAF) prevede faptul că în calculul punctelor obţinute în meciurile directe cu gruparea din Ovidiu se iau toate cele patru partide disputate în sezonul 2016-2017 şi nu doar meciurile din play-off, aşa cum menţionează LPF. Finanţatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a anunţat, la 13 mai, că formaţia sa este campioană, deşi LPF a decernat titlul echipei FC Viitorul, precizând că va merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a se face dreptate. 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close