Antena 3 CNN Sport Fotbal intern FRF dă înapoi. Antrenorii vor putea pregăti câte echipe vor de la anul

FRF dă înapoi. Antrenorii vor putea pregăti câte echipe vor de la anul

FRF dă înapoi. Antrenorii vor putea pregăti câte echipe vor de la anul
Sursa foto: Mircea Radulescu
24 Feb 2009   •   19:52

Preşedintele şcolii de antrenori a FRF, Mircea Rădulescu, a decis să renunţe la contestata lege care îi poartă numele. Fostul selecţioner al echipei naţionale a României a ajuns la concluzia că legea pe care o promovase îngrădea prea mult activitatea antrenorilor şi a cluburilor, dar a precizat că nu vroia decât să promoveze stabilitatea pe băncile tehnice în fotbalul românesc.
Antrenorii se vor putea mişca liber pe la echipele româneşti începând cu sezonul viitor, acest lucru venind, totuşi, prea târziu pentru Duşan Uhrin, care va rămâne doar consilier sportiv la CFR Cluj până în vară, în acte fiind tehnician Ales Jindra. Rădulescu a precizat că a luat în calcul şi varianta de a permite echipelor să folosească maxim doi antrenori principali într-un singur sezon, dar a decis să renunţe şi la această posibilitate, deoarece nu acoperea toate situaţiile care ar fi putut apărea de-a lungul unui campionat.
"Am primit vestea că, în urma Adunării Generale de ieri s-a decis ca regula să fie scoasă începând din sezonul viitor. Cazul lui Uhrin cu Ales Jindra va beneficia până la finalul acestui an competiţional de portiţa de care s-au prevalat, iar de la anul tehnicienii vor fi liberi să se mute cum vor. Am luat în calcul şi varianta cu doi antrenori într-un sezon, însă şi aceasta avea lacune. Dacă o echipă demitea un antrenor pentru un parcurs prost în primele etape şi apoi nici înlocuirea lui nu făcea faţă, atunci ce se întâmpla? Nu puteam permite o astfel de îngrădire. Noi am încercat doar să atragem atenţia asupra conducătorilor din Liga I că nu se poate realiza progres dacă se tot schimbă tehnicienii" , a precizat Mircea Rădulescu pentru GspTV.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FRF
Parteneri
ANAT propune taxe noi pentru turiști
x close