Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Gaz Metan Mediaş trece de Mainz după loviturile de departajare şi se califică în playoff-ul Europa League

Gaz Metan Mediaş trece de Mainz după loviturile de departajare şi se califică în playoff-ul Europa League

Gaz Metan Mediaş trece de Mainz după loviturile de departajare şi se califică în playoff-ul Europa League
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.T.    |    04 Aug 2011   •   22:45

Gaz Metan Mediaş a reuşit minunea! Echipa lui Cristi Pustai a eliminat-o pe FSV Mainz, după ce a câştigat cu 4-3 la penaltyuri în manşa a doua din turul 3 preliminar al Europa League. La finalul celor 120 de minute de joc, rezultatul a fost identic cu cel din Germania, 1-1.


La loviturile de departajare, Răzvan Pleşca şi-a încununat evoluţia magică din dubla manşă cu ocupanta locul 5 din Bundesliga şi a parat execuţiile lui Allagui şi Soto, înainte ca Bawab să înscrie golul decisiv pentru calificarea Mediaşului în playoff-ul Europa League, acolo unde se alătură celorlalte echipe din România, Steaua, Rapid, FC Vaslui şi Dinamo.
 
Aşa cum era de aşteptat, medieşenii au adoptat o tactică prudentă, fiind interesaţi mai mult de faza defensivă. A rezultat o primă jumătate de oră în care cele mai importante momente au fost încercarea de foarfecă a lui Ujah, care nu a prins spaţiul porţii, şi centrarea lui Hoban în careul germanilor, la care Dan Roman nu a reuşit să ajungă.
 
În aceste condiţii, orice greşeală se putea dovedi decisivă. Din păcate, ea a fost comisă de apărarea Gazului în minutul 31. Akaki şi Markovic au stat oribil în teren la pasa lui Svenson pentru Risse, iar mijlocaşul oaspeţilor l-a executat cu sânge rece pe Pleşca la primul şut al meciului pe spaţiul porţii.
 
Golul lui Mainz i-a descumpănit pe ardeleni, Ujah, Risse şi Soto, ultimii doi la aceeaşi fază, fiind blocaţi providenţial de Pleşca înainte de pauză, goalkeeperul Gazului reuşind să-şi ţină astfel coechipierii în meci.
 
La revenirea de la vestiare, Cristi Pustai i-a schimbat pe Markovic şi Dan Roman cu Ciprian Petre şi Liţu, dar prima ocazie a reprizei a aparţinut tot nemţilor, şutul lui Ujah fiind respins excelent de un Pleşca aflat din nou în zi mare. Un minut mai târziu, Gazul a avut o şansă identică, însă finalizarea lui Ciprian Petre a fost dezamăgitoare.
 
Mijlocaşul medieşenilor se va revanşa peste doar câteva minute, când a centrat perfect din corner pentru lovitura de cap a lui Bawab, care a marcat al doilea său gol împotriva lui Mainz, după cel din tur, şi a restabilit egalitatea. Replica echipei lui Tuchel nu s-a lăsat aşteptată, Allagui şi Caligiuri irosind două şanse importante în decurs de trei minute.
 
Oaspeţii s-au aşezat temeinic în jumătatea Gazului pentru ultimele minute, dar nu au mai reuşit să ameninţe poarta lui Pleşca. Ba mai mult, galvanizaţi parcă de intrarea lui Alex Muntean, medieşenii au încercat câteva contre, iar în minutul 83 Liţu a avut şansa de a evita prelungirile, dar reluarea sa din apropiere a fost defectuoasă. A fost ultimul moment important al timpului regulamentar.
 
Mai proaspeţi din punct de vedere fizic, germanii au dominat prelungirile şi au fost aproape de gol prin Sliskovic, Risse, Caligiuri şi, mai ales, Baumgardlinger, care nu a putut introduce mingea în poartă din numai câţiva metri. Pentru un plus de dramatism, Gaz Metan a rămas şi în inferioritate numerică în ultimele zece minute, după ce Alex Muntean a părăsit terenul din cauza unei accidentări la genunchi. Ardelenii au reuşit însă să reziste şi să producă surpriza la penaltyuri.

La loviturile de depatajare, pentru Gaz Metan au transformat Lazăr, Buzean, Ciprian Petre şi Bawab. A ratat Liţu.

Pentru Mainz au transformat Polanski, Sliskovic şi Risse. Au ratat Allagui şi Soto.
 
Gaz Metan: Pleşca - Trtovac (A. Muntean 82), Fl. Lazăr, Akaki, Markovic (C. Petre 46) - Cr. Todea, Breeveld - Hoban , Bawab, Buzean - D. Roman (Liţu 46)
 
Mainz: Wetklo - Bungert, Svenson, Noveski, Pospech (Sliskovic 91) - Baumgardlinger, Sotto - Risse, Ivanschitz (Caligiuri 64), Polanski - Ujah (Allagui 54).

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close