Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Gheorghe Popescu şi-a anunţat candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal

Gheorghe Popescu şi-a anunţat candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal

Gheorghe Popescu şi-a anunţat candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal
de M.T.    |    04 Iul 2013   •   16:39

Gheorghe Popescu şi-a anunţat oficial candidatura la preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal (FRF) la alegerile din 2014.

Anunţul fostului mare internaţional a fost făcut joi, într-o conferinţă de presă la care au mai participat Gheorghe Hagi, Ilie Dumitrescu şi Bogdan Stelea, adică o parte din viitoarea sa echipă în cazul în care va fi ales.

De asemenea, din echipa lui Popescu va face parte şi actualul jucător al lui Inter Milano, Cristian Chivu, acesta dându-şi deja acordul pentru participarea la acest proiect, dar abia după ce îşi va încheia cariera de fotbalist.

Gică Hagi şi Bogdan Stelea se vor ocupa de departamentul tehnic, de coordonarea loturilor de juniori şi tineret, fără atribuţii la echipa naţională, în timp ce Ilie Dumitrescu se va implica în administraţie.

„M-am hotărât, voi candida pentru alegerile viitoare ale FRF. Am venit cu o parte din echipa care mă va însoţi. Alături de noi ar fi trebuit să fie şi Cristi Chivu. El se va alătura după ce îşi va încheia cariera. Gică (n.r. - Gheorghe Hagi) şi Bogdan (n.r. - Bogdan Stelea) se vor ocupa de departamentul tehnic al FRF, însă nu vor avea prerogative legate de echipa naţională, pentru a nu exista confuzii. Ilie (n.r. - Ilie Dumitrescu) va fi alături de mine pe partea administrativă. Departamentul de care se vor ocupa Gică şi Bogdan se va ocupa de organizarea unor centre regionale. Dacă nu vom reuşi să facem performanţă vom ridica mâna şi vom pleca acasă", a spus Popescu.

De asemenea, Gică Popescu a precizat că îi va propune funcţia de preşedinte onorific lui Mircea Sandu, actualul şef al FRF, pentru ca acesta să-şi poată păstra locul în Comitetul Executiv al UEFA.

„Oricine ar veni, ar fi păcat să nu folosească experienţa domnului Mircea Sandu. Eu voi dori să capete o funcţie onorifică, pentru că este nevoie de experienţa dânsului şi poziţia pea care o are. Întotdeauna este mult mai bine să ai sprijinul actualului preşedinte decât să îl ai împotriva ta. De asemenea, sunt de părere că oricine ar veni la conducerea fotbalului românesc, este nevoie de experienţa şi de poziţia pe care o are domnul Mircea Sandu la UEFA. Eu am fost alături de dânsul, ca membru al Comisiei de Disciplină al UEFA, la Campionatul European şi pot să vă spun că are o poziţie foarte bună. Pe lângă faptul că este membru în Comitetul Executiv este şi preşedintele Comisiei de Finanţe din cadrul UEFA, o comisie extrem de importantă. De aceea cred că prezenţa dânsului alături de fotbalul românesc din poziţia pe care o are ca membru în Comitetul Executiv al UEFA, este foarte benefică şi trebuie folosită”, a explicat fostul căpitan al echipei naţionale.

La rândul său, Mircea Sandu consideră că Gică Popescu este potrivit pentru a prelua şefia Federaţiei Române de Fotbal .

„Ştiam despre candidatura lui Gică Popescu, nu a fost o surpriză pentru mine. Nu e o noutate pentru mine, eu am anunţat că nu mai candidez. Gică Popescu anunţase că e interesat în mai multe rânduri şi azi a făcut declaraţia oficială. E foarte bine că are alături de el foşti colegi de echipă, oameni deja cu experienţă în administraţie şi în activitatea tehnică. Dacă vor avea nevoie de mine, uşa mea e deschisă, îmi pot bate oricând la uşă. E bine că se bazează pe susţinerea mea, ştiu unde mă găsesc, în clădirea de vizavi. Important e că Gică Popescu şi-a făcut deja un proiect de echipă, că se va apuca să lucreze deja la strategii. E un om indicat să conducă federaţia, şi cu echipa pe care şi-o face. Asta presupune un complex de activităţi, nu numai fotbalul”, a declarat Sandu pentru Mediafax.

Gică Hagi a precizat că era de datoria sa să fie alături de cel care i-a fost coechipier la echipa naţională şi la Galatasatay.

„M-am simţit dator să fiu alături de el, pentru a-l susţine sa aiba succes. Vom readuce fotbalul românesc acolo unde trebuie. Voi rămâne alături de clubul şi academia mea. Îl voi ajuta pe partea tehnică. Nu o să am o funcţie clară, pentru că nu voi pleca de la clubul meu. Gică, contezi pe mine şi dacă vei câştiga să facem performanţă!", a spus Hagi.

De asemenea, Ilie Dumitrescu şi Bogdan Stelea şi-au anunţat susţinerea totală pentru Gică Popescu şi proiectul acestuia.

„Sunt mândru, sunt onorat că fac parte din această echipă. Am plecat în această formulă de la simplul fapt că mi-a plăcut foarte mult acest lucru «Respect, România!». Sunt emoţionat, este un lucru care pe mine m-a marcat în aceste zile. Asta a fost mentalitatea în rândurile noastre, veneam cu plăcere la echipa naţională şi toţi dădeam ce este mai bun pentru echipa naţională. Suntem datori fotbalului românesc, pentru că fără rezultatele de la echipa naţională, niciunul dintre noi nu se putea lansa în fotbalul mare. Vrem atitudine, determinare şi foarte multă muncă la nivelul echipei naţionale. Trebuie să păstrăm ce este bun la nivelul echipei naţionale, dar trebuie să mergem să ne informăm la federaţiile care au avut succes. Sunt alături de el o mie la sută", a spus Dumitrescu.

„Am avut onoarea să fac parte din echipa naţională în anii în care noi am reuşit performanţe importante şi ăsta e un lucru care ne-a legat foarte tare. Am considerat că în momentul în care Gică o să candideze la FRF, nu o să ezit să îi ofer sprijinul meu total. Cel mai mult m-ar motiva să lucrez în partea tehnică. Mă motivează foarte mult să pot transmite din experienţa mea. ªtiu că nu va fi uşor, probabil că vom fi într-o competiţie, iar o astfel de competiţie nu poate fi decât benefică. Am trăit multe lucruri, am jucat la foarte multe echipe, de top sau mai mici", a completat Stelea.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close