Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Iancu tună şi fulgeră: "Nu plătesc eu factura lui Dinamo!". FRF îşi întăreşte decizia

Iancu tună şi fulgeră: "Nu plătesc eu factura lui Dinamo!". FRF îşi întăreşte decizia

Iancu tună şi fulgeră: "Nu plătesc eu factura lui Dinamo!". FRF îşi întăreşte decizia
Sursa foto: dinamo rasism
24 Apr 2009   •   19:28

Decizia Comisiei de Disciplină a FRF de a obliga echipa Dinamo să joace primul meci de acasă fără spectatori a aprins spiritele în Liga 1. Asta deoarece "câinii" ar urma să-şi ispăşească pedeapsa în meciul din semifinalele Cupei României cu FC Timişoara de la Cluj. Marian Iancu spune că nu intenţionează să joace fără spectatori din cauza problemelor făcute de dinamovişti, dar nici tabăra adversa nu este mulţumită. Borcea consideră că Dinamo ar fi avut 15.000 de suporteri în tribune în meciul de pe 29 aprilie.
"Am investit prea mult în echipă ca să avem de suferit de pe urma lui Dinamo. Joc în Cupa României pentru spectacol, de ce să-mi fie luat acest drept? Oamenii din galerie sunt civilizaţi, nu am avut niciodată probleme cu ei. De ce trebuie găsiţi vinovaţi fără vină? Suporterii vor să vină cu miile ca să susţină echipa, eu ce-ar trebui să le spun? Nu trebuia să se ia o decizie care să se răsfrângă şi asupra noastră, e ceva aberant! Nu pot să concep să iau din vina lui Dinamo, să plătesc din factura lor, la care nu am contribuit nici măcar cu 1%! Dacă Sandu şi-ar da demisia, ar fi dovada supremă că nu e implicat în niciun scandal", a tunat preşedintele CA al Timişoarei, Marian Iancu, pentru GspTV.
Preşedintele executiv al clubului din Ştefan cel Mare, Cristi Borcea, nu este de acord că FC Timişoara a fost dezavantajată de decizia Comisiei de Disciplină a FRF:
"Să nu uităm că galeria noastră este înfrăţită cu cea a Universităţii Cluj, iar Dinamo este foartre iubită în Ardeal. Amintiţi-vă cum am fost întîmpinaţi la meciul cu Gaz Metan de la Mediaş. Ar fi fost peste 15.000 de suporteri ai lui Dinamo la meciul cu Poli!
Reacţia lui Marian Iancu nu a rămas fără răspuns din partea Federaţiei conduse de Mircea Sandu. "Naşul" i-a replicat dur patronului de la FC Timişoara şi şi-a apărat instituţia, spunând că decizia luată a fost aceeaşi care a fost dictată într-un caz asemănător din Italia, de la un meci Juventus - Inter.
"E o decizie a Comisiei de Disciplină, regulamentele FRF sunt în concordanţă cu FIFA şi UEFA şi, indiferent pe cine mulţumeşte sau nu, sunt universale. Decizia nu e un moft al FRF. Au fost jigniri şi scandări la Juve-Inter şi Comisia de Disciplină din Italia a decis ca primul meci oficial al lui Juventus să fie cu porţile închise, plus amendă. Pentru aceleaşi fapte, scandări cu tentă rasistă, s-a dat această decizie şi la noi. Dinamo, când a fost trasă din urnă prima, a fost considerată organizatoare, nu se ştia că în meciul următor suporterii vor face acele lucruri...Timişoara trebuie acum să se adreseze Comisie de Disciplină şi să ceară daune, să calculeze câţi spectatori ar fi avut, câţi bani au pierdut,s.a.m.d", a explciat Sandul pentru sursa citată.
Antena3.ro

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close