Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Impune FRF un plafon pentru salarii în fotbalul românesc?

Impune FRF un plafon pentru salarii în fotbalul românesc?

Impune FRF un plafon pentru salarii în fotbalul românesc?
18 Dec 2008   •   11:46

După perioadă în care s-a vorbit mult despre creşterea investiţiilor în fotbal şi, mai ales în transferuri şi salariile jucătorilor, criza financiară şi realităţile din fotbalul românesc l-au obligat pe preşedintele FRF, Mircea Sandu, să avanseze ideea plafonării salariilor în Liga I şi Liga II.
?Este exagerat ca jucătorii din România să aibă salarii de 500.000 de euro pe an. Asta înseamnă că un singur fotbalist ar ajunge să încaseze mai bine de 1000 de euro pe zi. Sunt cluburi cu datorii ca Timişoara sau Rapid şi vreau să discut cu echipele din Liga I şi din Liga a II-a plafonarea procentului din buget pentru salarizarea şi premierea jucătorilor şi antrenorilor. În momentul de faţă sunt cluburi la care 80% din buget este dedicat remunerării jucătorilor.? a declarat Sandu la tvr1, citează gsp.ro.
Este greu de crezut că o astfel de propunere va fi acceptată de către conducătorii de la cluburi, altfel ei urmând a pierde mare parte din libertatea lor de decizie. În realitate, măsura propusă de Sandu trebuie citită altfel, ca o măsură de prevenire a aruncării banilor pe fereastră şi o impunere formală a investiţiei în infrastructură, stadioane etc. Reducerea procentajului salariilor în cheltuielile cluburilor nu poate însemna, până la urmă, decât creşterea în importanţă a celorlalte cheltuieli, a investiţiilor pentru durate mai lungi.
O propunere asemănătoare a făcut şi Michel Platini la nivel european, el considerând că o astfel de măsură ar ajuta dezvoltarea sportului rege în cadrul federaţiei europene.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Sandu FRF
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close