Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Încep schimbările la naţională. Contra s-a retras, Max Nicu a debutat şi Tănase promite mult

Încep schimbările la naţională. Contra s-a retras, Max Nicu a debutat şi Tănase promite mult

Încep schimbările la naţională. Contra s-a retras, Max Nicu a debutat şi Tănase promite mult
Sursa foto: cristi tanase
02 Apr 2009   •   10:38

România înregistrează un bilanţ ruşinos chiar şi pentru o echipă cu pretenţii medii, ca să nu mai vorbim de ambiţii de participare la Cupa Mondială. Fără şanse de a merge în Africa de Sud vara viitoare deşi s-au jucat doar jumătate din meciuri, "naţionala" cu sau fără Piţurcă intră în era schimbărilor.
Echipa lui Piţurcă are cea mai proastă apărare din grupă, sub cea a Insulelor Feroe, "tricolorii" încasând până acum zece goluri, adică două pe meci. Nu avem decât o victorie în ultimele opt meciuri oficiale, un 1-0 chinuit cu aceleaşi Insule Fero(c)e. Avem trei înfrângeri în cinci meciuri şi miercuri ne-a bătut o echipă cu numeroşi jucători care abia au debutat în prima ligă austriacă şi lipsită de 12 jucători. Sună rău? Schimbarea este necesară şi primii săi muguri se văd deja. Dar paşii cei mai importanţi rămân, însă, să fie făcuţi.
Cosmin Contra a anunţat după meci că îşi respectă cuvântul dat şi se retrage de la echipa naţională la 13 ani de la debutul său, produs în 1996. Fundaşul dreapta care a trecut pe la Alaves, AC Milan, Atletico Madrid şi joacă acum la Getafe îşi încheie cariera internaţională în ciuda faptului că, după meci, Mutu declara că o să încerce să-l convingă să rămână.
"Mă retrag, cum am zis. Îmi pare rău că mă retrag cu o înfrângere, dar asta e viaţa, mergem înainte. Am început prost şi continuăm prost, nu putem să ne revenim. Rezultatele arată că, în momentul de faţă, atât poate echipa naţională." a declarat Contra pentru prosport.
Seara de miercuri a avut şi aspectele sale pozitive. Avem cetitudinea că Maximilian Nicu va juca, din acest moment, pentru reprezentativa României. Fotbalistul de la Hertha a fost introdus pe teren în minutul 84, prea târziu pentru a demonstra ceva. Cu toate acestea, el nu va mai putea fi o opţiune pentru Germania şi va juca pentru România. Rămâne, însă, tratamentul pe care i l-a aplicat Victor Piţurcă. În ciuda faptului că România pierdea clar lupta de la mijlocul terenului, tehnicianul a refuzat să îl introducă în teren, deşi îl trimisese să se încălzească încă din minutul 20.
"Dacă eram în locul lui Max Nicu nici nu mă dezechipam. Pentru şapte minute cât l-a băgat, eu mă îmbrăcam şi plecam. El le-a dat o palmă tuturor. A demonstrat că are mare caracter şi mult bun simţ. Nu ştiu dacă e mare fotbalist, dar dacă ai făcut atât tam-tam şi l-ai adus" a comentat Dumitru Dragomir introducerea târzie a lui Nicu în teren, subliniind caracterul de care a dat dovadă "neamţul".
Surpriza plăcută a fost jucătorul lui FC Argeş, Cristi Tănase, care a marcat un gol superb de la 35 de metri şi a fost cel mai bun jucător de pe teren, luptând pentru fiecare minge şi reuşind faze de mare spectacol. Se poate spune că am câştigat un jucător, în cazul în care Tănase nu se va pierde în timp precum mulţi alţii.
Schimbarea cea mai mare ar putea veni, însă, la nivelul conducerii tehnice, dacă Federaţia decide să îi plătească lui Piţurcă o clauză de 600.000 de euro şi să îi rupă contractul.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Victor Pițurcă FRF
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close