Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Jucătorii care denunţă meciurile trucate vor fi recompensaţi de FRF

Jucătorii care denunţă meciurile trucate vor fi recompensaţi de FRF

Jucătorii care denunţă meciurile trucate vor fi recompensaţi de FRF
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    14 Apr 2014   •   15:59

Federaţia Română de Fotbal îi va recompensa pe jucătorii care denunţă meciurile trucate şi care ajută la astfel la stoparea acestora, a declarat noul preşedinte al FRF, Răzvan Burleanu.

„UEFA recomandă ca frauda sportivă să devină o faptă penală în legislaţiile naţională, iar acest demers ni-l vom asuma şi noi astfel încât în Codul Penal frauda sportivă să fie sancţionată”, a spus Burleanu.

„Vrem să găsim în perioada următoare o măsură concretă de recompensare a jucătorilor sau jucătoarelor care ajută în acest demers de a opri trucarea jocurilor de fotbal”, a adăugat preşedintele federaţiei.

Primul jucător care va beneficia de recompensa acordată de FRF este fostul component al echipei Voinţa Sibiu, Marius Postolache.

În toamna anului 2012, Postolache a recunoscut că a participat la un meci trucat al echipei sale, un amical disputat de Voinţa Sibiu în Antalya, în ianuarie acelaşi an.

După ce a dezvăluit episodul şi a vorbit deschis despre mafia pariurilor, Postolache nu a mai fost primit la nicio echipă din primele trei ligi.

Acum în vârstă de 30 de ani, fostul atacant al Voinţei continuă să nu aibă echipă, însă va fi recompensat de FRF pentru gestul său.

Răzvan Burleanu a oferit însă amănunte dacă recompensa este financiară sau de altă natură.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close