Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mii de oameni au sărbătorit în stradă titlul cucerit de Oţelul. Marius Stan: „Victoria noastră este victoria bunului simţ”

Mii de oameni au sărbătorit în stradă titlul cucerit de Oţelul. Marius Stan: „Victoria noastră este victoria bunului simţ”

Mii de oameni au sărbătorit în stradă titlul cucerit de Oţelul. Marius Stan: „Victoria noastră este victoria bunului simţ”
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Mai 2011   •   10:27

Ultimul fluier al lui Robert Dumitru a dat startul petrecerii în Galaţi. Oţelul a cucerit primul titlu de campioană din istoria clubului, după ce a învins în meciul decisiv pe Poli Timişoara cu 2-1. Mii de oameni au ieşit pe străzile oraşului de la Dunăre pentru a sărbători alături de jucători şi de stafful echipei, petrecerea continuând până spre dimineaţă.

Imediat după meciul împotriva timişorenilor, preşedintele Marius Stan a trimis săgeţi către cei care şi-au făcut un obicei din a o contesta pe noua campioană. „Alţii au stat pe la televizor, noi ne-am văzut de treabă şi am stat mai mult pe teren. Unii au recurs la un linşaj mediatic împotriva noastră, noi ne-am preocupat de fotbal. Acest succes e unul al bunului simţ împotriva nesimţirii. Dacă Timişoara ar fi câştigat, şi cred că ar fi meritat la fel de mult ca noi, s-ar fi acreditat ideea că în România poţi să câştigi doar dacă ieşi la televizor, acuzi şi arunci cu noroi în stânga şi în dreapta”, a declarat oficialul gălăţenilor pentru Digi Sport.

Am văzut că un finanţator a spus că vom rămâne fără jucători pentru că am dat dezlegări în alb la CFR. O măgărie, o porcărie, aştept să mă sune şi să-şi ceară scuze şi să recunoască faptul că am fost mai buni”, şi-a continuat tirul Marius Stan, referindu-se la Adrian Porumboiu. Nici presa nu a scăpat de furia preşedintelui noii campioane: „Înţeleg că trăiţi din scandaluri, dar aţi căzut în capcana acestor personaje şi i-aţi băgat zi de zi la televizor, le-aţi făcut jocul. Am văzut pe unele site-uri că suntem cea mai slabă campioană. Pe ce criterii, domnilor? Avem 67 de puncte, au mai fost campioane cu mai puţine puncte”.

Oficialul Oţelului nu are nicio emoţie în privinţa unei eventuale reprogramări a meciului cu Pandurii Tg. Jiu. „Am fost beneficiarii unei situaţii conjuturale favorabile, Pandurii nu a plătit şi am luat trei puncte la masa verde, nu ni le-am dorit. Nicio decizie regulamentară nu se va întoarce, nici la TAS, nici la Haga, nici în altă parte. Dacă TAS constată că regulamentul este greşit, poate să ceară ca în timpul cel mai scurt să se facă o modificare, dar nu e cazul. Liga nu a trimis medaliile şi trofeul de campioană şi suntem supăraţi, dar probabil au vrut să întărească faptul că TAS-ul poate veni cu decizia de rejucare, dar sunt sigur că nu se va întâmpla asta”, a explicat Stan, în timp ce Dorinel Munteanu este sigur de deznodământul unei astfel de situaţii: „Nu mă interesează decizia TAS, câştigăm şi cu Pandurii şi gata”.

Aflat la primul titlu din cariera de antrenor, Dorinel Munteanu a dedicat succesul familiei şi suporterilor şi a declarat că nu a avut niciun dubiu că Oţelul se va impune, nici măcar atunci când au coborât pe poziţia a doua. „Este cea mai importantă zi din viaţa mea de antrenor. Dedic victoria fiicei mele, care sâmbătă a împlinit 20 de ani, familiei, suporterilor şi tutror celor care iubesc aceasta echipă. Am aşteptat să se termine acest campionat, a fost un stres foarte mare, toată lumea ne-a cântat prohodul. Sunt bucuros şi îmi felicit echipa şi suporterii care au fost alături de noi. Nu mi-a fost teamă nicio clipă, şi când am fost pe locul doi am ştiut că vom duce până la capăt acest campionat”, a spus tehnicianul, care s-a arătat deranjat de faptul că LPF nu a trimis trofeul şi medaliile de campion la meciul de duminică: „Am un gust amar din acest punct de vedere. Aş vrea să fie respectate şi echipele care muncesc pe teren, nu doar cele cu bani”.

În privinţa locului în care Oţelul va juca în Liga Campionilor, preşedintele Marius Stan a declarat că aşteaptă o reacţie din partea oficialităţilor locale: „Vom vedea unde vom juca în Ligă. Aş vrea la Galaţi, poate se trezeşte din amorţeală acest oraş după 20 de ani şi face ceva şi pentru sport”. De asemenea, Dorinel Munteanu este sigur că echipa sa nu se va face de râs în faţa marilor forţe din Europa: „Am nişte băieţi extraordinari, foarte muncitori. Nu vrem să facem simplu act de prezenţă în Liga Campionilor. Vom investi în echipă şi nu vom face ţara de ruşine”.

 


×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close