Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mircea Lucescu a primit oferta FRF în Franţa: "E o decizie extrem de importantă dacă vin la naţională"

Mircea Lucescu a primit oferta FRF în Franţa: "E o decizie extrem de importantă dacă vin la naţională"

Mircea Lucescu a primit oferta FRF în Franţa: "E o decizie extrem de importantă dacă vin la naţională"
Sursa foto: mircea lucescu
17 Apr 2009   •   11:00

Calificările ratate şi eşecurile dureroase s-au succedat cu rapiditate după anul 2000 pentru echipa naţională, iar de fiecare dată când se schimba selecţionerul FRF nu îl lua în considerare drept variantă pe Mircea Lucescu, cel mai bine cotat antrenor român. De această dată, însă, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, a mers tocmai la Marsilia pentru a-i face o ofertă tehnicianului pentru preluarea postului de selecţioner.
Meciul dintre Şahtior Doneţk şi Olympique Marseille din Franţa, contând pentru returul sferturilor de finală ale Cupei Uefa şi câştigat de echipa lui Lucescu pe final cu 2-1 nu a fost singurul eveniment important al zilei pentru antrenorul român. După meci, Lucescu s-a întâlnit la hotelul la care era cazată echipa sa, potrivit prosport, cu oficialul federaţiei. Tehnicianul de 63 de ani a fost ofertat de Lupescu abia după ce s-a întors de la stadion după meciul din Cupa Uefa, într-o întâlnire în holul hotelului la care a fost prezent şi fostul atacant al naţionalei, Florin Răducioiu.
Lucescu a confirmat că discuţiile au existat dar a avut o veste proastă când a venit vorba despre răspunsul pe care îl va da Federaţiei:
"Am discutat cu Ionuţ Lupescu în principiu pentru preluarea postului de selecţioner şi am să-i dau un răspuns într-o săptămînă. Şansele să accept sînt minime, chiar spre zero. Eu sunt tentat să rămân la o echipă de club. Nu pot să ies din genul acesta de activitate, de zi cu zi. Nu-mi place să am o viaţă uşoară ca antrenor, să fac precum Antici sau Capello, care au mers la echipe naţionale pentru a ieşi din vâltoarea zilnică. L-am rugat pe Ionuţ să-mi dea timp de gândire o săptămână pentru că este o decizie extrem de importantă pentru viitorul carierei mele şi nu pot să iau o hotărâre de pe o oră pe alta", a explicat Mircea Lucescu pentru gsp.
Cel care a asistat la discuţiile purtate în holul hotelului din Marsilia, Florin Răducioiu, ar fi dezamăgit ca Lucescu să refuze oferta de a antrena echipa "tricoloră".
"Mircea Lucescu ar fi o comoară pentru echipa naţională şi ar însemna o mare pierdere dacă nu va accepta propunerea. În cazul în care nu va veni, cred că cea mai bună variantă ar fi Răzvan Lucescu, care e un tehnician tânăr, ambiţios şi dornic de performanţă.", a încheiat Răducioiu pentru gsp.
Antena3.ro

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close