Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mircea Sandu: „Am fost consternat să aflu că Răzvan Lucescu a decis de acum o lună să plece”

Mircea Sandu: „Am fost consternat să aflu că Răzvan Lucescu a decis de acum o lună să plece”

Mircea Sandu: „Am fost consternat să aflu că Răzvan Lucescu a decis de acum o lună să plece”
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Iun 2011   •   15:22

În cadrul conferinţei de presă pe care a susţinut-o luni şi în cadrul căreia a anunţat că Gheorghe Hagi a refuzat oferta de a prelua conducerea tehnică a echipei naţionale, Mircea Sandu a trimis câteva săgeţi către Mircea şi Răzvan Lucescu.

Turneul din America de Sud a fost programat încă din februarie, anul acesta. El a fost făcut în urma unei discuţii cu Răzvan Lucescu. Delegaţia era alcătuită din 41 de persoane: 24 de jucători şi alţii. Nu am înţeles de ce Răzvan i-a lăsat pe Mutu, Raţ sau Săpunaru să rămână acasă. La Tamaş a fost altă problemă, legată de disciplină. Am fost forţat în ultimul moment să numesc un antrenor interimar la acest turneu şi l-am trimis şi pe Săndoi pentru a-l ajuta cu jucătorii veniţi de la tineret. Am un reproş direct la adresa lui Răzvan Lucescu pentru că nu a fost în America de Sud, chiar dacă el comandase turneul şi pentru că a lăsat cei mai importanţi jucători să lipsească de acolo”, a spus şeful Federaţiei.

Sandu s-a arătat deranjat de declaraţia lui Răzvan Lucescu, conform căreia fostul selecţioner luase hotărârea de a pleca de la echipa naţională în urmă cu o lună.

Am fost consternat să văd declaraţia că el decisese să renunţe la naţională în urmă cu o lună şi jumătate. A fost un scop pur personal şi nimic naţional, a fost poate o răzbunare a lui faţă de actul din martie-aprilie. Atunci am avut dreptate, Răzvan Lucescu trebuia schimbat. În această lună nu a făcut altceva decât să convoace jucători şi să contureze lotul Rapidului, chemând fotbalişti care nu trebuiau să fie în lot. Olăroiu ar fi acceptat atunci să preia naţionala, dacă s-ar fi decis la şedinţa Comitetului Executiv ca mandatul lui Răzvan să se încheie, în condiţii financiare net inferioare”, a dezvăluit preşedintele FRF.

Mircea Sandu l-a atacat şi pe Mircea Lucescu, care spusese că România are 80% şanse de calificare la Campionatul European din 2012.

Văd că şi Mircea Lucescu crede că avem 80% şanse să ne calificăm la Euro. Le fac ambilor o propunere, în faţa dumneavostră: să vină şi să califice echipa la turneul final de anul viitor, iar eu mă voi retrage din funcţia de preşedinte al Federaţiei, dacă vor reuşi acest lucru”, a încheiat Sandu.

 

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close