Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mircea Sandu, despre Răzvan Lucescu, Hagi şi şansele de calificare la Euro

Mircea Sandu, despre Răzvan Lucescu, Hagi şi şansele de calificare la Euro

Mircea Sandu, despre Răzvan Lucescu, Hagi şi şansele de calificare la Euro
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Iun 2011   •   10:14

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a vorbit miercuri despre Răzvan Lucescu, propunerea pentru Hagi de a prelua echipa naţională, dar şi despre şansele de calificare ale României la Campionatul European din 2012.

Reorganizarea echipei naţionale include şi meciurile amicale. Am făcut eforturi mari să realizăm meciuri cu Italia, Brazilia, Paraguay, Argentina, meciul probabil cu Uruguay şi nu în ultimul rând meciurile cu Franţa. Sunt foarte importante pentru a creşte valoarea jucătorilor noştri. Îmi pare rău că Răzvan nu a mers acolo, chiar dacă pleca de la echipa naţională. Eu aşa am ştiut. Am lăsat să se înţeleagă că el va fi pe bancă la meciurile cu Bosnia, Brazilia şi Paraguay. Şi dacă pierdeam cu Bosnia, din punctul meu de vedere, el trebuia să stea pe bancă la cele două meciuri”, a spus Sandu, care, în plus, a lăsat de înţeles că din cauza deciziei fostului selecţioner jucătorii importanţi din lotul tricolorilor nu au făcut deplasarea în America de Sud.

În ceea ce priveşte dorinţa lui Lucescu jr. de a antrena în paralel şi naţionala şi în Giuleşti, şeful federaţiei a explicat: „Pe mine nu m-a întrebat despre asta, a avut o discuţie cu Ionuţ Lupescu şi a lăsat să se înţeleagă acest lucru. Nu putem fi de acord cu aşa ceva. A ales să meargă la Rapid. Îi mulţumesc, pentru că a muncit bine la echipa naţională. Răzvan va fi un foarte bun antrenor de club, va face performanţe. N-a mers la echipa naţională, nu ştiu. Sunt convins că la echipa de club va avea mult mai mult câştig de cauză, pentru că lui îi place să lucreze zilnic”.

În privinţa noului antrenor al echipei naţionale, Sandu este optimist că Gheorghe Hagi va accepta oferta federaţiei. „Eu sunt optimist, pentru că nu în fiecare zi ţi se oferă şansa să fii antrenorul echipei naţionale, pentru că Hagi este devotat fotbalului românesc şi echipei naţionale. Îşi doreşte să fie antrenorul echipei naţionale. Are un proiect de patru ani de zile, care nu e special pentru el, ci pentru orice antrenor, cu o ţintă foarte clară, cea din 2016. Am spus-o din 2010 că nu trebuie să ne mai fixăm obiective nerealizabile. Sunt convins că obiectivul 2016 se va realiza şi mai departe, 2018, 2020. E problema lui Hagi dacă îşi fixează ca obiective 2012 sau 2014. Ar fi excepţional şi ar fi şi răsplătit pentru asta. Până pe 13 trebuie să îmi dea răspunsul”, a menţionat preşedintele FRF.

În final, Mircea Sandu a analizat şi şansele echipei naţionale de a merge la turneul final din 2012: „Şansele noastre au fost mici încă după primul meci cu Albania. Am spus de atunci că e departe calificarea pentru 2012. E la fel de departe şi după meciul cu Bosnia. A fost un meci excepţional al echipei naţionale ca şi dăruire. Asta e foarte important, să te dăruieşti 90 de minute, să alergi 10 kilometri cu scop, nu în jurul terenului”.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close