Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mircea Sandu le-a propus lui Hagi şi Iordănescu să preia conducerea tehnică a naţionalei

Mircea Sandu le-a propus lui Hagi şi Iordănescu să preia conducerea tehnică a naţionalei

Mircea Sandu le-a propus lui Hagi şi Iordănescu să preia conducerea tehnică a naţionalei
Sursa foto: Foto: gsp.ro
05 Iun 2011   •   21:56

Gheorghe Hagi şi Anghel Iordănescu au fost ofertaţi de FRF să preia conducerea tehnică a echipei naţionale a României, după ce Răzvan Lucescu a decis să-şi prezinte demisia. Informaţia a fost confirmată printr-un comunicat oficial al preşedintelui federaţiei, Mircea Sandu.

 
În cursul zilei de azi, 5 iunie a.c., domnul Răzvan Lucescu i-a reconfirmat preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, domnul Mircea Sandu, că renunţă la conducerea tehnică a echipei naţionale a României, decizie definitivă şi irevocabilă.

În atare condiţii, profitând şi de faptul că aceştia se aflau în Bucureşti, preşedintele FRF a avut întâlniri cu domnii Anghel Iordănescu şi Gheorghe Hagi, aducându-le la cunoştinţă faptul că a fost mandatat de Comitetul Executiv al FRF ca, în cazul în care domnul Răzvan Lucescu nu va mai fi selecţioner al reprezentativei noastre „A”, să demareze discuţiile vizând găsirea unui nou antrenor principal. Pe cale de consecinţă, le-a propus acestora preluarea funcţiilor de director tehnic şi, respectiv, de selecţioner ai echipei naţionale „A”.

Domnii Iordănescu şi Hagi au fost rugaţi să analizeze oferta înaintată şi să-şi precizeze poziţia până pe 13 iunie a.c. Dacă răspunsul va fi pozitiv, ulterior vor fi discutate toate celelalte detalii”, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al FRF.
 
Obiectivul principal al celor doi, în cazul în care vor accepta oferta federaţiei îl reprezintă calificarea la Campionatul European din 2016, însă se vorbeşte despre un proiect pe mai mulţi ani, prin care fotbalul românesc să fie reformat.
 
Din punctul de vedere al performanţei intrinseci, principalul obiectiv va fi calificarea la turneul final al EURO 2016, numai că planul se vrea a fi unul mult mai complex, fiind vorba despre un proiect pe patru ani, cu finalitate în toamna anului 2015 şi cu ţintă reformarea fotbalului la toate nivelurile echipelor noastre naţionale, începând cu reprezentativa „A” şi terminând cu cea de juniori „Under 14”. Aceasta înseamnă modificarea şi modernizarea sistemului şi modului de joc la toate eşaloanele naţionalelor noastre şi îmbunătăţirea parametrilor de performanţă, astfel încât calificările să reprezinte o succesiune şi o încununare logică a schimbărilor evocate”, se menţionază în comunicat.

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close