Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mircea Sandu nu crede în cinstea fotbalului: Ar fi bine ca patronii şi arbitrii să fie filaţi

Mircea Sandu nu crede în cinstea fotbalului: Ar fi bine ca patronii şi arbitrii să fie filaţi

Mircea Sandu nu crede în cinstea fotbalului: Ar fi bine ca patronii şi arbitrii să fie filaţi
Sursa foto: mircea sandu
21 Ian 2009   •   03:07

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, crede că că ar fi bine ca arbitrii şi conducătorii cluburilor să fie filaţi de organele abilitate, explicând că are o serie de dubii la adresa fotbalului românesc. ?Eu nu sunt convins că lucrurile sunt 100% corecte", a declarat Mircea Sandu într-un interviu acordat GSP TV.
Preşedintele FRF a criticat atât modul în care a acţionat Gigi Becali la Steaua, despre care a spus că sabotează clubul, cât şi modul în care Duşan Uhrin Jr. a fost înregimentat la CFR Cluj. "Trebuie să facem un statut al antrenorului. Este o greşeală că s-a dat un astfel de regulament de către Comitetul Executiv. Unii au fost dezavantajaţi, gen Andone, şi alţii au găsit metode, gen CFR. Până în vară vom lucra la regulament", a anunţat Mircea Sandu.
Preşedintele FRF s-a referit şi la situaţia de la Rapid şi a criticat modul în care patronii s-au ocupat de această echipă. "Sunt oameni cu averi importante şi nu sunt în stare să dea 5 milioane pentru echipă. Vor să fie la echipă, să îşi facă reclamă şi nu sunt în stare să dea bani", a comentat Sandu.
Referitor la viitorul său, Mircea Sandu a mărturisit că şi-ar dori să fie preşedinte de onoare la FRF, dacă Adunarea Generală va accepta acest lucru, şi a declarat că nu există în trecutul său episoade de care să se teamă că vor fi dezvăluite.
Preşedintele FRF a comentat şi salariul de 15.000 de euro al preşedintelui LPF Dumitru Dragomir şi a mărturisit că nu are nimic împotriva acestei sume pentru că "Mitică îşi permite". "Liga are 8-9 salariaţi. După ce a făcut un milion din contractul cu Realitatea, a avut de unde. La noi nu e comunism. Cred că mai corect era să zică procent din contractul cutare, pentru că suma asta vine când guvernul loveşte în autorităţi şi directori. Este munca omului, trebuie respectată şi îşi permite. Eu nu mi-am permis să dau asemenea salarii la federaţie", a comentat Mircea Sandu. Acesta crede, pe de altă parte că plecarea lui Rădoi la Al Hilal nu este atât de blamabilă: "Fotbalul din ţările arabe a crescut prin investiţii, aducerea de antrenori şi jucători şi va creşte în continuare. Rădoi a plecat într-un fotbal bun şi pe bani buni", a comentat Mircea Sandu.
Acesta s-a referit şi la viitorul naţionalei şi a anunţat că antrenorii români vor avea prioritate pentru postul de selecţioner după plecarea lui Victor Piţurcă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close