Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mircea Sandu, preşedinte etern. "Naşul" a fost reales în fruntea FRF

Mircea Sandu, preşedinte etern. "Naşul" a fost reales în fruntea FRF

Mircea Sandu, preşedinte etern. "Naşul" a fost reales în fruntea FRF
Sursa foto: mircea sandu
25 Ian 2010   •   13:00

Mircea Sandu va fi şi în următorii patru ani preşedintele Federaţiei Române de Fotbal după alegerile de luni de la Casa Fotbalului, unde s-a reunit Adunarea Generală a instituţiei. Preşedinţii de cluburi din România l-au reales pe "Naşul" fotbalului de la noi la o diferenţă foarte mare de singurul său contracandidat, Constantin Iacov. Proporţia voturilor a fost covârşitor în favoarea lui Sandu, 192-67.
Nici o surpriză luni, la scrutinul organizat la Casa Fotbalului. Marii cluburilor din ligile afiliate la FRF şi-au exprimat opţiunile şi l-au numit, din nou, pe Mircea Sandu la şefia instituţiei. După cum era de aşteptat după retragerea lui Gheorghe Popescu din cursa pentru preşedinţia FRF, Constantin Iacov, fostul preşedinte al clubului defunct FC Progresul Bucureşti, nu a avut nici o şansă în faţa lui Sandu şi a strâns doar un sfert din voturi, adică 67.
Actualul preşedinte al FRF conduce fotbalul românesc încă din 1990, când a fost numit pentru prima oară în fruntea forului.
"O iau ca pe un vot democratic, domnul Iacov a reuşit prin diferite tertipuri, presiune politică. Aş vrea ca să-l văd pe domnul Iacov reuşind măcar o mică parte din cele ce apar acolo în programul pe care l-a prezentat. Îl felicit pe domnul Iacov pentru că a obţinut aproape un sfert din voturile membrilor din Adunarea Generală. Sunt mulţumit de peste 85% din ceea ce am realizat în aceşti 20 de ani", a declarat Mircea Sandu la GspTV.
Mircea Sandu s-a născut pe 22 octombrie 1952 şi a jucat în Divizia A la Progresul Bucureşti, Sportul Studenţesc şi Gloria Buzău, în Regie stând nu mai puţin de 15 ani. A înscris 167 de goluri în cele 408 meciuri disputate în primul eşalon, iar pentru echipa naţională a înregistrat 18 apariţii şi 6 goluri. După ce a pus ghetele în cui, Sandu a fost oficial al clubului Sportul Studenţesc şi secretar general al FRF, înainte de a fi ales pentru prima oară ca preşedinte al Federaţiei în 1990.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Sandu FRF Presedintie
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close