Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Mircea Sandu se spală pe mâini în problema arbitrajului. UEFA ne obligă să folosim arbitri români

Mircea Sandu se spală pe mâini în problema arbitrajului. UEFA ne obligă să folosim arbitri români

Mircea Sandu se spală pe mâini în problema arbitrajului. UEFA ne obligă să folosim arbitri români
Sursa foto: mircea sandu
30 Apr 2009   •   13:41

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, s-a săturat să fie implicat în scandalurile legate de arbitraje. "Naşul" vrea pedepse dure pentru arbitrajele tendenţioase, dar a declarat că nu mai vrea să fie întrebat de această problemă din acest moment. Mai mult, UEFA şi FIFA ne obligă să folosim arbitri români de top pentru meciurile importante din campionatul intern pentru a-i menţine în formă, aşa că derby-urile ar putea fi, totuşi, arbitrate de români.
"Nu ştiu, nu mă pricep". Aceasta va fi atitudinea preşedintelui FRF Mircea Sandu de acum înainte atunci când va fi întrebat de problemele de arbitraj. Ca ultim mesaj, Sandu a declarat că vrea să fie pedepsite dur arbitrajele care defavorizează o echipă sau alta, declaraţia sa venind chiar înainte ca Ioan Igna, preşedintele interimar al CCA, să anunţe că Ionică Serea a fost reţinut de la delegări în Liga I după ce a avut o prestaţie slabă în partida dintre CFR Cluj şi FC Vaslui din semifinalele Cupei României.
UEFA şi FIFA ne interzic să îi "tragem pe dreapta" pe arbitrii români
Ioan Igna, cel care asigură coordonarea CCA până când Aron Huzu îşi intră în drepturi în iunie, a declarat că forurile fotbalistice european şi mondial nu agreează măsura luată pe plan intern de a numi arbitri străini la toate meciurile importante care au mai rămas până la finalul sezonului. Arbitrii internaţionali trebuie delegaţi suficient de des la meciuri cu grad mare de dificultate, pentru a-i menţine în formă. Astfel, arbitrii români certificaţi internaţional au primit un ajutor nesperat din partea forurilor internaţionale şi ar putea, în cele din urmă, să conducă derby-urile interne din cele şapte etape rămase până la final.
Reglementările FIFA şi UEFA fac, astfel, ca practica tragerii la sorţi a arbitrilor să fie şi ea una nedorită, deoarece astfel, nu se poate controla dificultatea partidelor pe care le fluieră arbitrii internaţionali.
În altă ordine de idei, CCA a răspuns la plângerile arbitrilor de la Liga II şi a stabilit ca delegările să nu îi după ce "cavalerii fluierului" în oraşe situate la mai mult de 400 de kilometri distanţă. Spre exemplu, Zoltan Szekely, care locuieşte în Baia Mare, a mers în etapa trecută la un meci de la Giurgiu, făcând nu mai puţin de 15 ore la dus şi tot atât la întors.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mircea Sandu FRF CCA
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close