Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Omonia Nicosia - Vaslui 1-1. Wesley şi Kuciak, protagoniştii unui meci cu două eliminări

Omonia Nicosia - Vaslui 1-1. Wesley şi Kuciak, protagoniştii unui meci cu două eliminări

Omonia Nicosia - Vaslui 1-1. Wesley şi Kuciak, protagoniştii unui meci cu două eliminări
Sursa foto: wesley
04 Aug 2009   •   20:52

FC Vaslui a obţinut calificarea în faţa formaţiei cipriote Omonia Nicosia şi se alătură lui Dinamo şi CFR Cluj în ultimul tur care precede faza grupelor Europa League. Partida din Cipru a fost una extrem de încinsă din toate punctele de vedere. Moldovenii au condus după golul lui Wesley dar gazdele au revenit într-un final de meci în care fanii au aruncat cu sticle în teren şi doi jucători, între care şi portarul Kuciak, au fost trimişi la cabine.
Nevoiţi să marcheze două goluri doar pentru a obţine prelungirea meciului, ciprioţii de au încercat să îi ia pe sus pe moldovenii antrenaţi de Cristi Dulca. Purtaţi de valurile de căldură de la Nicosia, cei de la Omonia au pus presiune pe apărarea Vasluiului încă de la început, dar precizia nu s-a dovedit o calitate a adversarilor românilor.
Primul şul spre poarta lui Kuciak a venit încă din minutul 7, când Aloneftis a trimis mult peste, din vole, după o centrare de pe dreapta. În continuare, galben-verzii s-au mulţumit să se apere şi să plece pe contraatac. Această tactică i-a adus des pe ciprioţi în preajma porţii noastre, dar Konstantinou l-a remarcat de două ori pe slovacul Kuciak. Disperarea din atacul gazdelor contrasta puternic cu calmul jucătorilor de la Vaslui, iar Gerlem a făcut chiar câteva demonstraţii de tehnică la mijlocul terenului. Între timp, Omonia a reclarat două lovituri de la 11 metri refuzate.
Repriza secundă i-a găsit pe ciprioţi chiar şi mai determinaţi, împinşi de la spate de cei peste 20.000 de suporteri fanatici. Asediul la poarta lui Kuciak nu s-a concretizat, însă, pe tabelă, iar Vasluiul a fost echipa care a dat lovitura, contrar cursului jocului ar spune ciprioţii, în minutul 60. Brazilianul Wesley a bătut magistral o lovitură liberă dintr-o poziţie laterală, portarul Kotsolis a dormit la post, iar mingea a intrat în poartă cu ajutorului stâlpului din dreapta. Omonia era obligată, în acest moment, să înscrie patru goluri fără să primească vreunul pentru a se califica în playoff-ul Europa League.
Golul i-a demoralizat puternic pe jucătorii formaţiei din Nicosia, dar ocaziile nu au dispărut. Din contră, deoarece vasluienii au scăpat cu faţa curată în două rânduri la ocazii mari ale adversarilor, cea mai mare fiind bara din minutul 76, la care goalkeeperul Kuciak s-a uitat parcă hipnotizat. Exact slovacul avea să fie cel care le-a pus în sacoşă oaspeţilor un gol în minutul 84. Portarul Vasluiului s-a arunca la picioarele lui Konstantinou în în centrul careului, i-a pus pierdică şi arbitrul a arătat punctul cu var. Zurawski şi-a asumat responsabilitatea şi a transformat penalty-ul, readucând egalitatea pe tabelă.
Portarul s-a umplut de penibil în minutul 88 şi, pentru a-şi completa un meci slab, a răspuns la provocările galeriei Omoniei şi a făcut semne obscene, fiind eliminat. Bulgarul Genchev a intrat în poartă, întrucât Dulca făcuse toate schimbările, şi Vasluiul putea pierde o partidă avută, parcă, în mână.
Ciprioţii nu l-au testat, însă, pe Genchev şi, în schimb, s-au ales şi ei cu un cartonaş roşu în prelungiri, la faultul căpitanului Charalambous. Partida s-a încheiat cu scorul de 1-1 şi FC Vaslui a obţinut calificarea în playoff-ul Europa League, ultimul obstacol în calea atingerii fazei grupelor. Adversarul întâlni va fi, însă, aproape sigur unul de calibru.
Echipele trimise în teren
FC Vaslui: Kuciak - Buhuş, Cânu, Zubar, Bălace - Gerlem, Pavlovic, Genchev, Wesley - Burdujan, Temwanjera
Rezerve: Hăisan, Zmeu, Akakpo, Gângioveanu, Ljubinkovic, N. Jovanovic, Hugo Luz
Omonia: Kotsolis - Davidson, Patsatzoglu, Alabi, Charalambous - Grammozis, Wenzel, Aguiar, Aloneftis - Zurawski, Konstantinou
Rezerve: Sidibe, Kyriakos, Christofi, Kaseke, Zlogar, Efrem, Caseres
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Vaslui europa league
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close