Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Oţelul a fost aproape de o revenire de senzaţie, dar a pierdut meciul cu FC Basel, scor 2-3

Oţelul a fost aproape de o revenire de senzaţie, dar a pierdut meciul cu FC Basel, scor 2-3

Oţelul a fost aproape de o revenire de senzaţie, dar a pierdut meciul cu FC Basel, scor 2-3
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    22 Noi 2011   •   23:43

Două goluri pe final de meci au salvat impresia lamentabilă lăsată de Oţelul Galaţi în prima repriză a întâlnirii cu FC Basel, dar nu au fost suficiente pentru ca reprezentanta României în Liga Campionilor să obţină măcar un punct. Elveţienii s-au impus cu 3-2 pe Naţional Arena şi continuă să spere la calificarea în optimile de finală înaintea ultimei etape.

 
Începutul partidei nu anunţa dezastrul care va urma, Sârghi irosind prima ocazie în minutul 4, când lovitura sa de cap din apropiere nu a prins spaţiul porţii. Spre deosebire de elvii lui Dorinel Munteanu, elveţienii au profitat de prima şansă ivită, în minutul 10 Fabian Frei dublând golul reuşit în meciul tur cu un şut din interiorul careului, la care Grahovac a greşit incredibil.
 
Peste patru minute, celălalt Frei de pe teren, Alexandre, a făcut 2-0 cu o execuţie simplă, la capătul unui atac la care Streller a păcălit uşor pasul la offside al apărării gălăţene şi a centrat ideal pentru coechipierul său.
 
Deşi în majoritatea timpului campioana României a stat în jumătatea adversă, ocaziile au lipsit, cu excepţia celei ratate de Neagu, şutul mijlocaşului român fiind deviat puţin peste. Seara neagră a Oţelului a continuat în minutul 37, când Alexandre Frei a recuperat o minge la aproximativ 30 de metri de poarta lui Grahovac, balonul a ajuns la Streller, iar căpitanul oaspeţilor l-a executat cu sânge rece pe goalkeeperul gălăţenilor.
 
Basel nu a mai forţat după pauză, mulţumindu-se să încerce să-şi ţină adversarii cât mai departe de propria poartă prin orice mijloace, apelând inclusiv la faulturi inteligente prin care au fragmentat jocul. Însă Oţelul a continuat să forţeze, iar meciul s-a aprins în ultimul sfert de oră, când Giurgiu, cu un şut de la marginea careului, şi Antal, care a profitat de o greşeală în apărarea elveţienilor, au dat senzaţia unei reveniri senzaţionale.
 
În ciuda asediului din final, gălăţenii nu au reuşit minunea şi rămân în continuare fără niciun punct în Liga Campionilor, pierzând şi orice şansă teoretică de a se califica în Europa League de pe poziţia a treia. De calaltă parte, Basel poate visa chiar la optimile de finală, fiind despărţită de un singur punct de Manchester United şi Benfica, cele două echipe remizând în meciul direct de pe Old Trafford, scor 2-2.
 
Benfica a deschis scorul în Anglia în minutul 3, prin autogolul lui Phil Jones, însă campioana Angliei a întors rezultatul graţie reuşitelor lui Berbatov şi Fletcher. Lusitanii au revenit însă imediat şi au restabilit egalitatea, după golul argentinianului Aimar. 
 
În ultima etapă, Oţelul va juca la Lisabona, împotriva Benficăi, în timp ce FC Basel va juca acasă împotriva celor de la Manchester United.
 
Oţelul: Grahovac - Râpă, Antal, Sârghi, Sălăgeanu, Perendjia, Filip, Neagu (Viglianti 67, Paraschiv 83), Giurgiu, Iorga (S. Ilie 66), Pena
 
Basel: Sommer - Park Joo Ho, Dragovic, Abraham, Steinhofer, Huggel (Cabral 44), Shaqiri (Zoua 80), F. Frei, Xhaka, Streller, A. Frei (Chipperfield 74).
 
Clasament grupa C: 1.Manchester United 9p (10-6), 2.Benfica 9p (7-4), 3.FC Basel 8p, 4.Oţelul 0p.
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close