Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Oţelul - Craiova 2-1: Gălăţenii mai aproape de titlu, oltenii mai aproape de liga secundă

Oţelul - Craiova 2-1: Gălăţenii mai aproape de titlu, oltenii mai aproape de liga secundă

Oţelul - Craiova 2-1: Gălăţenii mai aproape de titlu, oltenii mai aproape de liga secundă
05 Mai 2011   •   23:25

Oţelul Galaţi a învins cu scorul de 2-1 pe Universitatea Craiova într-un meci din etapa a 31-a din Liga I şi a revenit pe primul loc al clasamentului. Golurile partidei au fost marcate de Gabriel Paraschiv, de două ori, respectiv Subotic.

 
S-a aprins nocturna la Galaţi. Probabil cu gândul la serile de Liga Campionilor. Dar până acolo trebuie câştigat titlul. Iar pentru asta era necesară o victorie împotriva Craiovei. Şi victoria nu putea fi obţinută decât atacând. Dorinel Munteanu ştie acest lucru, astfel că Oţelul i-a luat tare pe olteni, care au scăpat fără a primi gol în minutul 8, atunci când Antal a întârziat un moment şutul şi a trimis peste poartă.
 
Deşi avea nevoie măcar de un punct pentru a continua să spere că va evita retrogradarea, Craiova a ieşit rar din propria jumătate. De ocazii nici nu putea fi vorba în aceste condiţii. Iar gazdele au putut construi cu linişte şi răbdare, golul venind logic în minutul 22, când Viglianti nu a fost semnalizat în offside, a avansat exact cât a trebuit şi i-a pasat în faţa porţii lui Paraschiv, care şi-a făcut o revenire triumfală după o absenţă îndelungată şi a deschis scorul.
 
Golul le-a dat aripi gălăţenilor şi a turnat şi mai mult plumb în picioarele oltenilor. Perednja, lovitură de cap scoasă superb de Lung, Giurgiu, şut puţin pe lângă, şi Antal au ratat desprinderea. Nu o va mai face Paraschiv, care, după ce s-a distrat cu apărarea alb-albastră, a împins uşor mingea în poarta goală cu trei minute înainte de pauză.
 
De la vestiare au revenit parcă alte echipe. Craiova mult mai decisă şi mai stăpână pe propriile mijloace, Oţelul parcă speriată de ceea ce a reuşit în prima repriză. Aşa se face că tandemul Mihai Costea-Subotic a creat panică în careul lui Grahovac, însă atacantul croat a ratat dintr-o poziţie excelentă în minutul 50. Nu o va mai face patru minute mai târziu, atunci când a marcat pentru 2-1 după un luft nedemn de un fundaş campion al lui Sergiu Costin.
 
Oaspeţii au continuat să stea mai mult în jumătatea gălăţeană, dar jucătorii lui Dorinel Munteanu au avut inteligenţa necesară pentru a o controla ostilităţile şi de a bloca toate încercările Ştiinţei de a obţine măcar un rezultat de egalitate. Pe final, băieţii lui Ţicleanu au cedat definitiv, dovadă clară a resemnării unei echipe care se întreaptă cu paşi mari spre matineu. De cealaltă parte, Oţelul revine pe primul loc, cu 61 de puncte, şi o aşteaptă pe Timişoara pentru meciul care va da campioana.
 
Oţelul: Grahovac - Râpă, Sg. Costin, Perendja, Sălăgeanu - Giurgiu, Filip - Antal, Viglianti (Ibeh 76), S. Ilie (Iorga 46) - Paraschiv (M. Pena 59)
 
Craiova: S. Lung - Dănănae, Zoro, Gugu, Buşu - Prepeliţă, Ologu (F. Costea 76), D. Stoica - Stoianof (Buleică 48), Subotic, Dina (M. Stoica 46).

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close