Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Petrolul, în pericol să piardă trei meciuri din Liga I la masa verde

Petrolul, în pericol să piardă trei meciuri din Liga I la masa verde

Petrolul, în pericol să piardă trei meciuri din Liga I la masa verde
de M.T.    |    26 Sep 2013   •   13:55

Deţinătoarea Cupei României şi una dintre favoritele la titlu în acest sezon, Petrolul Ploieşti, este în pericol să piardă trei meciuri din Liga I la masa verde.

Potrivit Gazetei Sporturilor, formaţia pregătită de Cosmin Contra nu ar fi respectat articolul 46.7.1, care spune că "echipele din Liga 1 au dreptul să folosească maxim 5 jucători extracomunitari în acelaşi timp în teren şi au obligaţia să înscrie în raportul de arbitraj la fiecare joc oficial minim 5 jucători formaţi la nivel naţional".

Pentru a fi consideraţi jucători formaţi la nivel naţional, fotbaliştii trebuie să evolueze cel puţin trei ani în România între 15 şi 21 de ani.

Meciurile în care Petrolul ar fi încălcat regulamentul sunte cele cu Concordia Chiajna, câştigat cu 2-0, Oţelul Galaţi, de asemenea câştigat cu 2-1, şi FC Braşov, încheiat la egalitate, scor 0-0.

Oficialii prahoveni se bazează însă pe precedentul CFR Cluj, care a câştigat la TAS un proces prin care FRF a fost obligată să renunţe la articolul din ROAF care limita numărul fotbaliştilor din străinătate pe foaia de joc şi sporea şansele autohtonilor.

Practic, cei de la Petrolul consideră că decizia tribunalului de la Laussane înseamnă dispariţia întregului articol 46.7.1 din regulament, opinie contrazisă însă de juristul FRF Adrian Stîngaciu.

„Regulamentele în vigoare sunt cele din 2011, articolele abolite de către TAS în 2012 au fost doar nişte modificări aduse ulterior. Ele nu mai sunt în vigoare, însă cele din 2011 rămîn valabile. Ştim că există o limită de jucători”, a explicat Stângaciu pentru gsp.ro.

Până la calarificarea situaţiei, Oţelul Galaţi şi FC Braşov au anunţat deja că solicită câte 3 puncte la masa verde în întâlnirile cu Petrolul.

Dacă prahovenii vor fi penalizaţi, ei vor ajunge pe poziţie retrogradabilă în clasamentul Ligii I, acolo unde, la acest moment, ocupă locul 3, la egalitate de puncte cu liderul Astra.

×
Subiecte în articol: Petrolul Ploieşti FRF Liga I
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close