Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Rapid pierde la Eindhoven şi termină pe ultimul loc în grupa C din Europa League

Rapid pierde la Eindhoven şi termină pe ultimul loc în grupa C din Europa League

Rapid pierde la Eindhoven şi termină pe ultimul loc în grupa C din Europa League
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    15 Dec 2011   •   22:11

Rapid a rezistat 75 de minute fără să primească gol la Eindhoven, însă a cedat pe final şi a pierdut în cele din urmă meciul cu PSV, scor 1-2, terminând pe ultimul loc în grupa C, după ce Hapoel Tel-Aviv a câştigat pe teren propriu cu Legia Varşovia (2-0).

 
Echipa lui Răzvan Lucescu îşi încheie aventura europeană din acest sezon cu o singură victorie în faza grupelor, 1-0 la Tel-Aviv, un succes care a dat senzaţia că giuleştenii se pot lupta pentru calificare, însă acesta a fost urmat de cinci înfrângeri, eliminarea fiind deja pecetluită după returul cu polonezii de la Legia Varşovia din etapa a a 4-a.
 
În faţa unei echipe de rezerve a olandezilor, Rapid a început mai bine, beneficiind de patru lovituri de colţ în primele minute, care nu au produs însă niciun pericol la poarta lui Tyton. Gazdele au reuşit să echilibereze jocul şi, în minutul 17, Marcelo a fost aproape de gol în urma unui corner, fază la care Dani Coman s-a accidentat şi a trebuit să fie înlocuit cu Straton după aproximativ un sfert de oră, în ciuda eforturilor sale de a rămâne pe teren.
 
Eindhoven a preluat definitiv conducerea ostilităţilor, iar Matavz, blocat in extremis de Rui Duarte, şi Ritzmaier, şut pe lângă de la marginea careului, au irosit ale două şanse de a deschide scorul. Până la pauză, Răzvan Lucescu a fost nevoit să facă o a doua schimbare, după ce şi Surdu a acuzat probleme medicale, locul fostului stelist fiind luat de portughezul Teixeira.
 
La pauză, Toivonen l-a înlocuit pe Engelaar, suedezul având prima ocazie a părţii secunde, înainte ca Marcelo să fie la un pas să profite de o ieşire greşită a lui Straton, dar mingea trimisă de căpitanul gazdelor a fost respinsă de pe linie de Rui Duarte.
 
În minutul 70 s-a produs schimbarea care a influenţat decisiv deznodământul partidei, Manolev intrând pe teren în locul lui Marzo. După doar cinci minute, jucătorul bulgar a deschis scorul, cu un şut de la aproximativ 22 de metri, la care Straton a intervenit defectuos, pentru ca în minutul 79 să recupereze o minge din picioarele lui Teixeira, pe care a trimis-o către Lens, extrema olandezilor pasându-i în faţa porţii goale lui Matavz pentru 2-0.
 
Abia la acest scor s-au trezit şi elevii lui Lucescu jr, Alexa şutând în transversală, înainte ca Pancu să înscrie golul de onoare al Rapidului în minutele de prelungire, după o minge care iniţial lovise bara la şutul lui Deac din interiorul careului.
 
Eindhoven: Tyton - Marcelo, Derijck, Marzo (Manolev 70), Willems, Engelaar (Toivonen 46), Labyad, Ritzmaier, Matavz, Wijnaldum, Lens
 
Rapid: Coman (Straton 34) - Rui Duarte, Marcos Antonio, Oros, Alexa, Deac, Grigore, Bozovic, Grigorie, Cassio (Pancu 71), Surdu (Teixeira 36).
 
Clasament final grupa C: 1.PSV Eindhoven , 2.Legia Varşovia , 3. Hapoel Tel-Aviv 7p, 4.Rapid 3p.

 

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close