Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Răzvan Lucescu: "E o conjunctură că sârbii ne-au bătut aşa, dar am fost umiliţi!"

Răzvan Lucescu: "E o conjunctură că sârbii ne-au bătut aşa, dar am fost umiliţi!"

Răzvan Lucescu: "E o conjunctură că sârbii ne-au bătut aşa, dar am fost umiliţi!"
Sursa foto: razvan lucescu
11 Oct 2009   •   12:53

Echipa naţională a României a suferit sâmbătă cea mai grea înfrângere din ultimii 26 de ani. Pe 10 octombrie 1983, la Wrexham, naţionala lui Mircea Lucescu era învinsă de Ţara Galilor cu 5-0. Acum, după masacrul de la Belgrad, Răzvan Lucescu recunoaşte că "tricolorii" au fost umiliţi într-o partidă a fost la discreţia adversarilor. Cu toate acestea, selecţionerul nu crede că rezultatul reflectă diferenţa de valoare dintre cele două echipe şi pune scorul şi pe seama conjuncturii.
Antrenorul echipei naţionale consideră, de asemenea, că jucătorii români şi-au pierdut complet luciditatea pe finalul partidei când, deşi erau în inferioritate numerică, făceau un presing avansat, lăsând spaţii în defensivă.
"Este o umilinţă, una dintre cele mari. Nu are rost să mai discuţi în astfel de situaţii. Dezastrul a pornit după ce am primit golul doi. A fost o primă repriză mai echilibrată, în care Serbia a jucat cu determinare şi ambiţie totale. Noi nu i-am lăsat să-şi creeze mari ocazii, au marcat la acel moment. Pe finalul reprizei am avut şi noi nişte ocazii, am intrat la pauză cu acest 0-1, dar nu mă aşteptam să reacţionăm astfel la golul doi. Am pierdut cu mare uşurinţă la mijlocul terenului, iar din acel moment parcă am înnebunit. În ultimele cinci minute, în condiţiile în care eram în zece, noi făceam presing la centrul terenului, de parcă am fi putut să marcăm trei goluri. Acestea sunt momente în care îţi pierzi capul, dar trebuie sã învăţăm din astfel de momente", a declarat Lucescu, potrivit Mediafax.
Selecţionerul Lucescu spune că înfrângerea nu s-a produs în condiţii normale, dar a subliniat că el este principalul vinovat pentru umilinţa suferită şi a subliniat că, oricât ar fi de greu, fotbalul românesc trebuie să treacă peste acest moment dificil.
"Nu putem disputa despre un meci în condiţii normale, ţinând cont de situaţie, ei erau înnebuniţi să câştige, noi mai puţin. Aşa a fost să fie, a fost o noapte tâmpită din toate punctele de vedere. Normal că în primul rând este vina mea, antrenorul este primul responsabil. Fotbalul românesc trece prin momente grele, dar trebuie să avem forţa să trecem peste asta", a continuat Răzvan Lucescu.
Mutu nu poate să creadă că suntem egalii Insulelor Feroe
Apatic sâmbătă seară, Mutu nu s-a evidenţiat decât la două lovituri libere şi o incursiune destul de periculoasă finalizată cu şut la scorul de 0-3. După meci, cel supranumit de unii "Briliantul", s-a declarat frustrat că România a primit la fel de multe goluri precum naţionala Insulelor Feroe, adică 17!
"Este frustrant sã fii vecin în clasament cu naţionala Insulelor Feroe. Nici nu îmi vine a crede ce-am ajuns. Mă simt umilit, nu ruşinat. Nu este vina lui Rãzvan, ci doar a noastră", a spus Mutu, la Telesport.
Radomir Antic, în culmea fericirii
Victoria l-a mulţumit pe deplin pe antrenorul sârbilor, Radomir Antic. Reputatul tehnician s-a declarat impresionat de jocul echipei sale, prin care sârbii au încununat o campanie de calificarea excelentă.
"Am confirmat calitatea echipei Serbiei. Sunt extrem de fericit, am obţinut o victorie mare, iar sârbii meritau asta. Este finalul perfect al unei campanii de calificare extraordinare. Am arătat o imagine reală a Serbiei, este un succes important, dar mergem înainte. Simt o fericire pe care n-o pot exprima în cuvinte, nu se compară cu niciun succes de-al meu din trecut. Am rezistat presiunii, am câştigat fără dubii", a declarat Antic, potrivit sursei citate..
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Razvan Lucescu nationala Romaniei CM2010
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close