Antena 3 CNN Sport Fotbal intern România, învinsă umilitor de Olanda, în meci amical

România, învinsă umilitor de Olanda, în meci amical

România, învinsă umilitor de Olanda, în meci amical
Sursa foto: Foto: FRF
14 Noi 2017   •   22:59

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de formaţia Olandei cu scorul de 3-0 (0-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci amical.

Olanda, echipă care a ratat calificarea la Cupa Mondială din 2018, s-a impus fără drept de apel, prin golurile marcate de Memphis Depay (47), Ryan Babel (56) şi Luuk de Jong (81). Aceasta este prima înfrângere pentru selecţionerul Cosmin Contra în patru meciuri.

Contra a făcut opt schimbări în ''unsprezecele'' de start faţă de jocul amical cu Turcia (2-0), de la Cluj-Napoca, iar înaintea primului fluier l-a pierdut pe fundaşul Bălaşa, accidentat la încălzire.

Olanda a început mai bine, prima oportunitate a tricolorilor fiind un lob al lui Budescu (9) de la circa 40 de metri, pe lângă poartă. ''Portocala mecanică'' a replicat printr-o lovitură de cap a lui Ake, mingea fiind reţinută de Pantilimon (13).

Budescu l-a pus la încercare pe Cillessen (14), dar portarul Barcelonei a reţinut balonul.

Pantilimon a fost salvator în două rânduri la poarta cealaltă, la şuturile lui Proepper (17) şi Babel (20).

România a mai avut o şansă bună în prima repriză, dar Budescu (22) a tras la colţul scurt, Cillessen reţinând cu greu.

Olanda a deschis scorul chiar în debutul reprizei secunde, prin Depay (47), care a fructificat centrarea lui Berghuis. Acelaşi Depay a tras de la 18 metri, dar balonul s-a dus pe lângă poartă (54). În min. 56, Olanda şi-a dublat avantajul, Babel marcând simplu din centrarea aceluiaşi Berghuis.

România a avut ocazia de a reduce din diferenţă, dar Grozav (68) a şutat telefonat din poziţie foarte bună şi Cillessen a reţinut.

Andone nu a ajuns la o centrare în faţa porţii (76), iar apoi Ganea a tras puţin pe lângă buturile batave (77). Alibec a avut o acţiune frumoasă, dar şutul său cu boltă a căzut pe plasa porţii adverse (79).

Luuk de Jong a marcat al treilea gol al olandezilor (81), după o lovitură liberă executată de Berghuis, care a furnizat astfel al treilea ''assist'' în acest meci.

Luuk de Jong a fost aproape de a realiza ''dubla'' în min. 88, când a scăpat singur cu Pantilimon, însă portarul nostru a deviat în corner.

România a învins Olanda o singură dată în 14 meciuri directe, în 2007, la Constanţa, în preliminariile EURO 2008 (1-0). Olanda a reuşit marţi seara a zecea victorie în faţa tricolorilor.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close