Antena 3 CNN Sport Fotbal intern S-a mai stins o legendă. La 39 de ani de la Mondialul din Mexic, Mihai Mocanu a fost răpus de cancer

S-a mai stins o legendă. La 39 de ani de la Mondialul din Mexic, Mihai Mocanu a fost răpus de cancer

S-a mai stins o legendă. La 39 de ani de la Mondialul din Mexic, Mihai Mocanu a fost răpus de cancer
Sursa foto: mihai mocanu
19 Iun 2009   •   15:55

Cel mai bun fundaş stânga din istoria fotbalului românesc, declarat astfel în anul 2000. Acesta era Mihai Mocanu, membru al "Generaţiei de la Guadalajara" din 1970, şi titular în toate meciurile de la Mondialul din Mexic, cu Brazilia, Anglia şi Cehoslovacia. Mocanu a murit joi, la 67 de ani, din cauza cancerului la esofag de care suferea, anunţă evz.
Starea de sănătate a lui Mihai Mocanu era una foarte proastă. În urmă cu trei ani, fostului fotbalist îi fusese amputat piciorul drept iar în ultima vreme era chinuit de cancer, situaţie de care ştiau şi colegii săi de generaţie.
Mocanu s-a născut pe 24 februarie 1942, la Constanţa, şi s-a făcut cunoscut la Petrolul Ploieşti, echipă la care s-a transferat în 1963 şi cu care a cucerit ultimul titlu de campioană al "găzarilor", în 1966, sub conducerea lui Ilie Oană. De altfel, Mocanu a jucat aproape toată cariera la Petrolul, fundaşul trecând doar pentru doi ani la Omonia Nicosia, în Cipru.
"Mi-aţi dat cea mai proastă veste din ultimii foarte mulţi ani. În astfel de situaţii regreţi că nu ai putut face nimic pentru un astfel de om. Mihai Mocanu a fost un fotbalist uriaş, un om care a trăit discret?, a declarat Mircea Lucescu, coleg de echipă cu Mocanu, pentru sursa citată.
?Un băiat de nota 10. Îl iubesc. E prietenul meu cel mai bun. L-am vizitat la Ploieşti. N-am văzut până acum un fundaş mai harnic decât el.?, declara mai demult Nicolae Lupescu despre Mihai Mocanu.
"Generaţia Guadalajara" a pierdut deja şapte reprezentanţi. Pe lângă Mihai Mocanu, foştii fotbalişti Adamache, Coe, Ivăncescu, Tătaru, Dumitrache şi Dobrin au trecut în nefiinţă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close