Antena 3 CNN Sport Fotbal intern S-au găsit bani pentru construcţia cupolei la Stadionul Naţional. Un semn bun pentru finala Europa League 2012

S-au găsit bani pentru construcţia cupolei la Stadionul Naţional. Un semn bun pentru finala Europa League 2012

S-au găsit bani pentru construcţia cupolei la Stadionul Naţional. Un semn bun pentru finala Europa League 2012
08 Oct 2009   •   20:13

Stadionul Naţional Lia Manoliu va avea, în cele din urmă, cupolă. Una retractabilă. După un an de negocieri cu constructorul, Primăria a fost de acord să dea 14 milioane de euro pentru acoperiş.

Dacă Municipalitatea renunţa la cupolă, întreg proiectul trebuia modificat. În primul rând, asta înseamna timp pierdut pentru realizarea unuia nou. În acest caz, termenul de finalizare al stadionlui nu mai putea fi respectat. Aşă că nici finala Europa League din 2012 nu s-ar mai fi jucat la Bucureşti.

Acoperişul, care va arăta ca o cupolă de circ şi care înseamnă de fapt o prelată de peste şase mii de metri pătraţi, a fost comandat deja. "Stadionul are asigurată finanţarea pentru acest an: 20 de milioane din bugetul propriu şi Guvernul s-a angajat să vină şi el cu diferenţa până la 50 de milioane", a declarat Mircea Raicu, viceprimar general al Capitalei.

Până nu va fi gata muncitorii vor lucra continuu şi nu se vor opri nici măcar pe timpul iernii. Stadionul Lia Manoliu va avea o capacitate de 55.000 de locuri, complet acoperite şi va fi cel mai cel mai modern din Europa.

Observator

×
Subiecte în articol: Lia Manoliu
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close