Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Şanse mici de calificare pentru Steaua: Twente a câştigat cu 1-0 la Bucureşti

Şanse mici de calificare pentru Steaua: Twente a câştigat cu 1-0 la Bucureşti

Şanse mici de calificare pentru Steaua: Twente a câştigat cu 1-0 la Bucureşti
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    17 Feb 2012   •   00:05

Şansele Stelei de a se califica în optimile de finală ale Europa League s-au diminuat serios, după ce echipa antrenată de Ilie Stan a pierdut prima manşă a dublei cu olandezii de la Twente Enschede, scor 0-1, pe Naţional Arena din Bucureşti, stadionul pe care va avea loc ultimul act al competiţiei. Unicul gol al partidei a fost marcat de Ola John, în minutul 53.

 
Twente a început meciul în jumătatea stelistă, arătând ca o echipă mai legată, un lucru deloc surprinzător în condiţiile în care olandezii se află în plin campionat. Cu toate acestea, Steaua a gestionat inteligent timida dominare a oaspeţilor, iar Raul Rusescu i-a dat primele emoţii lui Mihaylov după un sfert de oră, dar şutul fostului jucător al Unirii Urziceni a trecut puţin pe lângă.
 
Încurajaţi de ocazia golgheterului lor, elevii lui Ilie Stan au fost în alte două rânduri aproape de deschiderea scorului, prin Tatu, însă brazilianul s-a complicat inutil şi a fost blocat de fiecare dată. În cel mai bun moment al Stelei, echipa lui McClaren şi-a arătat pentru prima oară colţii, prin vedeta De Jong, autorul unui semiluft în interiorul careului lui Tătăruşanu.
 
Acelaşi omniprezent Rusescu a avut o nouă şansă bună, dar a tras încă o dată pe lângă de la 16 metri, pentru ca, la cealaltă poartă, Chadli să trimită peste, după o ieşire greşită a lui Tătăruşanu, înainte ca Nikolic să-şi încerce şi el norocul cu o execuţie din marginea careului, tot fără succes însă.
 
La pauză, Ilie Stan l-a înlocuit pe Dănănae, cel mai nesigur stelist în prima repriză, cu Martinovic, dar Twente a început din nou mai bine şi, în minutul 53, o greşeală a lui Prepeliţă la mijlocul terenului l-a pus în situaţie excelentă pe Ola John, iar jucătorul născut în Liberia a marcat cu un lob elegant, la care Tătăruşanu nu a avut reacţie.
 
Tot Ola John a fost aproape de a dubla avantajul olandezilor după încă cinci minute, Steaua revenindu-şi oarecum din şoc în ultimele 20 de minute ale întâlnirii, semnalul fiind dat de Tatu, al cărui şut a trecut razant cu bara. Tănase a fost aproape de a repeta execuţia din meciul cu Maccabi Haifa, dar Mihaylov a reuşit să respingă în corner, fază în urma căreia Geraldo Alves a trimis o lovitură de cap care a ocolit de puţin poarta.
 
A fost ultimul moment încins al unei partide pe care Twente o câştigă fără să fi impresionat, dar care le oferă baravilor prima şansă de calificare. Meciul retur se va disputa săptămâna viitoare, în Olanda.
 
Steaua: Tătăruşanu - Dănănae (Martinovic 46), Chiricheş, G. Alves, Brandan, Tănase, Prepeliţă (F. Costea 65), Bicfalvi, Rusescu, L. Tatu, Nikolic (M. Costea 75)
 
Twente: Mihaylov - Cornelisse, Wisgerhof, Rosales, Douglas, Brama, Fer, Janssen (Bengtsson 85), De Jong, Chadli (Plet 90), O. John (Bajrami 75).

 

×
Subiecte în articol: steaua europa league National Arena
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close