Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Savaniu şi Corpodean, în arest! Vezi meciurile pentru care sunt acuzaţi de luare de mită (VIDEO)

Savaniu şi Corpodean, în arest! Vezi meciurile pentru care sunt acuzaţi de luare de mită (VIDEO)

Savaniu şi Corpodean, în arest! Vezi meciurile pentru care sunt acuzaţi de luare de mită (VIDEO)
Sursa foto: Marcel Savaniu
22 Apr 2009   •   16:46

După audierile de la sediul DNA, doi arbitri, acuzaţi că ar fi primit mită de la patronul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Asistentul Marcel Savaniu a ieşit cu cătuşe la mâini, susţinând că este nevinovat, şi a fost urmat de centralul Sorin Corpodean, care însă nu a dorit să facă nicio declaraţie.

Marcel Savaniu a fost reţinut de către procurorii anticorupţie pentru 24 de ore în dosarul privind corupţia din arbitraj. El este acuzat că ar fi primit mită 3.000 de dolari pentru a favoriza în anumite partide echipa FC Argeş, patronată de Cornel Penescu. Una dintre aceste partide este cea disputată între FC Argeş şi Oţelul, din etapa a 16-a a Ligii I.

FC Argeş a câştigat partida cu 3-2, după ce Oţelul Galaţi a condus cu 2-0 şi a avut un gol anulat. Scorul la pauză a fost 1-2, iar Oţelul a avut şansa să se distanţeze din nou la două goluri, în minutul 57. Golul lui Laurenţiu Iorga a fost însă anulat pe motiv de ofsaid de asistentul de pe acea parte, Marcel Savaniu. Piteştenii au putut astfel reveni în meci şi au urcat la finalul etapei pe un incredibil loc 4.

FC Argeş - Oţelul Galaţi 3-2


De partea cealaltă, Sorin Corpodean este acuzat că ar fi primit mită 15.000 de dolari pentru partida disputată în etapa a 11-a între FC Vaslui şi FC Argeş, scor 0-1. Golul a fost marcat pe finalul partidei de către Iulian Tameş, care a transformat un penalty obţinut tot de el. În minutul 84, Tameş a forţat la o intrare a lui Kuciak prin alunecare şi a obţinut un penalty, uşor acordat de Sorin Corpodean.

La finalul partidei, finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a acuzat în termeni duri arbitrajul. "De unde 11 metri? Tot arbitrajul a fost unul tendenţios. Pot să mă suspende cât vor ei, să-mi dea şi 200 de miliarde amendă că nu mă interesează. Au pregătit de o săptămână meciul de astăzi de la Vaslui. Eu am crezut că Corpodean este un arbitru serios, dar cred că nu mai are ce căuta în arbitraj. Au pregătit dinainte acest meci şi când îl mai vezi şi pe Constantin că îşi dă ochii peste cap ca păpuşile ruseşti...", a spus Porumboiu.

FC Vaslui - FC Argeş 0-1


El a comentat atunci şi o declaraţie a patronului FC Argeş Cornel Penescu, care a declarat că ar vrea să îl pună pe Corpodean şef la comisia de arbitri. "M-am crucit când am auzit aseară declaraţia lui Penescu, că vrea să-l pună pe Corpodean şef la comisia de arbitri. Să-l pună să-i împacheteze zahăr sau ce vinde ăla", a mai declarat Porumboiu.

La scurt timp înainte de a face aceste declaraţii, Porumboiu a intrat în sala în care tehnicianul FC Argeş, Ionuţ Badea, susţinea conferinţa de presă de la finalul meciului. Porumboiu a izbucnit în hohote de râs şi a declarat: "Doar în visele cu tâmpiţi se poate întâmpla aşa ceva ca în meciul cu FC Argeş", comparând ceea ce s-a întâmplat cu "festivalul umorului". Porumboiu şi-a cerut scuze de la Badea pentru că i-a întrerupt conferinţa de presă şi i-a spus tehnicianului că el nu are nicio vină.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: FC Vaslui FC Arges Oţelul Galaţi
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close