Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Soţia lui Mircea Sandu a împrumutat Gloria Bistriţa cu 400.000 de euro, iar LPF a returnat banii din drepturile TV

Soţia lui Mircea Sandu a împrumutat Gloria Bistriţa cu 400.000 de euro, iar LPF a returnat banii din drepturile TV

Soţia lui Mircea Sandu a împrumutat Gloria Bistriţa cu 400.000 de euro, iar LPF a returnat banii din drepturile TV
Sursa foto: Foto: gsp.ro
de M.T.    |    17 Noi 2011   •   15:46

În dosarul dezafilierii Universităţii Craiova de la DNA apare o informaţie conform căreia soţia preşedintelui FRF, Lise Sandu, a împrumutat clubul Gloria Bistriţa cu 400.000 de euro, pe data de 18 septembrie 2009.

Suma ar fi fost ulterior returnată prin intermediul unui angajat la Ligii Profesioniste, care a vărsat 400.000 de euro din drepturile TV primite de Gloria Bistriţa în contul Lisei Sandu.

Da, aşa e, am luat un împrumut de la soţia preşedintelui FRF, dar banii au fost înregistraţi legal în contabilitatea clubului. Am făcut acest împrumut ştiind că în scurt timp urmau să ne vină banii din drepturile TV. Acum nu-mi mai amintesc cu exactitate dacă LPF i-a virat în contul nostru şi noi am stins datoria sau dacă Liga i-a virat direct în contul soţiei şefului FRF. Între mine şi familia Sandu e o prietenie de 35 de ani, nu se pune problema să fi plătit dobândă pentru acel împrumut”, a confirmat Jean Pădureanu pentru gsp.ro.

Cine a adus documentul a dorit să contreze acuzaţia lui Mircea Sandu la adresa lui Adrian Mititelu. Preşedintele FRF a spus că Mititelu a luat bani din drepturile TV în alte conturi decât cele ale Universităţii Craiova. Se pare că stingerea prin sumele din drepturile TV a unor datorii ale cluburilor este o practică des întâlnită. Asta s-a întâmplat şi în cazul împrumutului oferit de soţia lui Sandu clubului Gloriei Bistriţa”, a declarat o persoană care a văzut documentul.

În urmă cu o lună, în cadrul unei conferinţe de presă, Mircea Sandu l-a acuzat pe Adrian Mititelu că a înşelat FRF şi LPF, după ce a deviat banii din drepturile TV către o societate a soţiei sale, Ileana Mititelu.

Faptele domnului Mititelu, atât ca reprezentat al clubului, cât şi în nume propriu, demonstrează că personajul respectiv a reuşit să înşele FRF, LPF şi pe proprii suporteri. Plata banilor s-a solicitat într-un cont al unei societăţi al cărui nume de deţinător de cont era Mititelu Ileana. Avea poprire pe conturile clubului şi devia banii spre o altă societate neafiliată la FRF”, declara preşedintele federaţiei.

Conform Gazetei Sporturilor, surse din DNA susţin că procurorii au decis să facă un dosar separat în privinţa banilor învârtiţi pe traseul familia Sandu - Gloria Bistriţa - LPF.

×
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close