Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Steaua, cu un picior în play-off-ul Europa League, după un 3-0 categoric cu Motherwell

Steaua, cu un picior în play-off-ul Europa League, după un 3-0 categoric cu Motherwell

Steaua, cu un picior în play-off-ul Europa League, după un 3-0 categoric cu Motherwell
30 Iul 2009   •   22:46

Steaua a obţinut o victorie liniştitoare cu Motherwell, în prima manşă a turului trei preliminar al Europa League, învingând cu scorul de 3-0, un scor pronosticat chiar şi de patronul Gigi Becali.

Scoţienii veneau după o victorie uluitoare, 8-1 cu Flamurtari, însă elevii lui Cristiano Bergodi şi-au demonstrat superioritatea tehnică şi tactică încă din primele minute. Cu o echipă de start cu un singur străin, Bergodi a mizat în partida cu Motherwell pe mulţi jucători tineri, care s-au descurcat bine în faţa unor adversari la fel de puţin înaintaţi în vârstă.

Steaua a început în forţă partida, profitând de fiecare stângăcie a scoţienilor. Szekely a centrat bine pentru Bogdan Stancu în minutul şase, însă portarul advers a repins. Un minut mai târziu, Stancu a şutat din interiorul careului, dar goalkeeperul advers a fost din nou la post.

În minutul 16, Golanski a obţinut o lovitură liberă în apropierea careului, Szekely a executat la colţul scurt, iar defensiva lui Motherwell a respins. Trei minute mai târziu, scoţienii au oferit o nouă fază fixă Stelei. Golanski a centrat în careu, steliştii au cerut penalty, însă arbitrul turc a lăsat jocul să continue.

În minutul 29, Steaua a beneficiat de o lovitură liberă indirectă de la 15 metri de poartă. Trei şuturi în forţă ale roş-albaştrilor au fost respinse, ultimul al lui Nicoliţă fiind scos în corner. Faza avea să se termine totuşi în bine pentru Steaua. Goian a prelungit mingea trimisă din corner, iar căpitanul scoţienilor a trimis-o în propria poartă, Steaua trecând astfel în avantaj, scor 1-0.

Minutul 32 a adus un penalty pentru Steaua, care se putea desprinde decisiv. Surdu a fost faultat în careu, însă Dorin Goian a irosit lovitura de pedeapsă.

Golul doi al Stelei a venit chiar înainte de pauză, după o fază creată de Grzelak şi Bogdan Stancu. Primul a lansat o minge în careu, peste care a sărit Bogdan Stancu, iar Bănel Nicoliţă a majorat scorul în favoarea Stelei.

Repriza a doua i-a găsit pe stelişti mai relaxaţi, pentru că, în fond, îşi îndepliniseră misiunea: să înscrie fără să primească gol. Scoţienii au prins curaj şi au urcat mai des în atac, însă fazele periculoase au lipsit în primele zece minute.

După o oră de joc şi la câteva momente după ce Bergodi le-a cerut elevilor săi să nu se retragă în defensivă, Grzelak a driblat excelent la 30 de metri de poarta scoţienilor şi a centrat pentru Bogdan Stancu, acesta trimiţând cu capul în plasă, pentru 3-0.

Steaua şi-a mai trecut în două mari ocazii, prin Bibişkov, care după o combinaţie cu Golanski a ratat din câţiva metri, şi prin Onicaş, care a nimerit bara cu o lovitură de cap, după cornerul rezultat la ratarea atacantului bulgar.

Au evoluat echipele:

Steaua: 12. Ciprian Tătăruşanu - 4. Pawel Golanski, 3. Dorin Goian (căpitan), 17. Eugen Baciu, 31. Emil Ducu Ninu - 7. János Székely (10. Rafal Grzelak, 26), 25. Mihai Onicaş, 19. Andrei Ionescu, 16. Bănel Nicoliţă (21. Răzvan Ochiroşii, 87) - 11. Romeo Surdu ( 99. Krum Bibişkov, 72), 28. Bogdan Stancu. Antrenor: Cristiano Bergodi.

Rezerve neutilizate: 1. Robinson Zapata - 15. Alexandru Tudose, 27. Alexandru Iacob, 20. Miguel Angelo Karim Fazenda Simoes ''Tininho''.

Motherwell: 21. John Ruddy - 43. Steven Saunders, 5. Stephen Craigan (căpitan), 28. Shaun Hutchinson, 4. Mark Reynolds - 6. Christopher Coke, 8. Steven Jennings (15. Jamie Murphy, 77) - 7. Christopher Humphrey (17. James O'Brien, 55), 27. Ross Forbes (3. Steven Hammell, 37), 45. Paul Slane - 11. John Sutton. Antrenor: Jim Gannon.

Rezerve neutilizate: 1. Michael Fraser - 29. Jonathan Page, 14. Keith Lasley, 35. Robert McHugh.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Steaua Bucuresti europa league FC Vaslui
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close