Antena 3 CNN Sport Fotbal intern "U" Craiova trece uşor de Oţelul la Galaţi, scor 2-0 (VIDEO)

"U" Craiova trece uşor de Oţelul la Galaţi, scor 2-0 (VIDEO)

"U" Craiova trece uşor de Oţelul la Galaţi, scor 2-0 (VIDEO)
Sursa foto: julius wobay
05 Apr 2009   •   18:52

Galaţiul nu era un tărâm prielnic pentru tinerii Universităţii Craiova, oltenii pierzând fiecare meci jucat în deplasare cu Oţelul în ultimii ani. Cu toate acestea, forma bună a oamenilor lui Niccolo Napoli şi-a spus cuvântul şi Universitatea Craiova a reuşit o victorie de moral pe malul Dunării, la porţile Moldovei. Florin Costea şi Julius Wobay au marcat pentru "leii olteni", care au ajuns la a treia victorie consecutivă în Liga 1.
Craiovenii au venit deja puşi în gardă, ştiind că oţelarii sunt una dintre cele mai ofensive echipe din campionatul intern. Ştiind acest lucru, oaspeţii nu au vrut să aibă surprize şi au decis partida încă din prima repriză. Florin Costea, a arătat că şi-a revenit după şocul înfrângerii cu Serbia de la Costanţa şi a deschis scorul în partida de duminică. Costea "cel mare" a transformat în gol o centrare venită de pe stânga, după un corner bătut de Wobay.Mingea a fost deviată de Dorel Stoica şi a ajuns la colţul scurt, unde Costea a venit şi a luat prin surprindere apărarea gazdelor, marcând cu capul de la mică distanţă.

Din acest moment, oaspeţii au început să joace foarte economicos, fiind mulţumiţi să conserve rezultatul de pe tabelă. Rezultatul a fost o cascadă de ocazii la poarta lui Bornescu, dintre care cea mai mare a fost bara lui Sergiu Ilie, din lovitură liberă. Pena a ratat şi el, şi cum ocaziile se răzbună Wobay a decis să îi mai "cuminţească" pe gălăţeni şi a făcut acţiune foarte spectaculoasă în careul advers, în minutul 40, înscriind cu un şut pe jos, pe sub Kolev.

Scorul de la pauză nu le-a picat bine gazdelor, dar nici după pauză nu au reuşit să dea dovadă de eficacitate. Aceleaşi ocazii, acelaşi joc în care Craiova dădea impresia că a luat piciorul de pe acceleraţie şi că aşteaptă atacurile sterpe ale gazdelor. Pena a fost iar campionul ratărilor, atacantul de la Oţelul reuşind doar să îi ia la ţintă pe Bornescu cu un şut din întoarcere.
Până la final, Craiova a reuşit să închidă jocul foarte bine, iar Bornescu nu a avut aproape deloc emoţii, fiind deranjat doar de un contact mai dur în ultimele minute ale meciului. Repriza a doua a fost, de altfel, exact aşa cum şi-ar fi dorit oaspeţii, care nu au tremurat aproape deloc pentru cele trei puncte. Cele trei puncte obţinute în Moldova aduc Universitatea la 38 de puncte, cu opt mai puţin decât liderul Dinamo şi la doar patru de Unirea Urziceni, echipă aflată pe locul al doilea, care duce în preliminariile Ligii Campionilor în sezonul care urmează. Pentru Universitatea urmează miercuri cea mai importantă partidă a sezonului, derby-ul cu echipa pe care oltenii o detestă cel mai mult, Dinamo.
Cei doi tehnicieni au contat în această partidă pe jucătorii:
Oţelul: Kolev - Sârghi, Sg. Costin, Jelev, Ilie - Gârleanu, Giurgiu, Bourceanu, Vitaici - Paraschiv, Pena
"U" Craiova: Bornescu - Dănănae, D. Stoica, V. Găman, Şoavă - Prepeliţă, Dilevski, Rose - M. Costea, Fl. Costea, Wobay

Antena3.ro

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close