Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Vaslui, Steaua şi Timişoara merg în Europa League. Dinamo aşteaptă confirmarea de la TAS

Vaslui, Steaua şi Timişoara merg în Europa League. Dinamo aşteaptă confirmarea de la TAS

Vaslui, Steaua şi Timişoara merg în Europa League. Dinamo aşteaptă confirmarea de la TAS
22 Mai 2010   •   18:40

Dintre participantele în următorul sezon al Europa League, doar FC Vaslui şi Steaua Bucureşti au învins în ultima etapă, scor 2-0 cu Dinamo Bucureşti, respectiv 2-0 la Internaţional Curtea de Argeş.

Pentru aceste rezultate, cele două formaţii, care au încheiat pe locurile 3, respectiv 4 în Liga I, vor fi răsplătite cu un program mai uşor în Europa League, fiind înscrise direct în play-off, ultima rundă dinainte de grupe. Iar pentru că unul dintre aceste locuri este ocupat de FC Vaslui, rezultatul din finala Cupei României nici nu mai contează.

FC Timişoara a cedat cu 1-2 partida de pe teren propriu cu FC Braşov şi a terminat sezonul pe locul 5, urmând să joace un tur preliminar în plus faţă de Steaua sau Vaslui.

Ultimul loc ce asigură calificarea în Europa League a fost ocupat de Dinamo Bucureşti, în ciuda înfrângerii de la Vaslui, însă "câinii" trebuie să aştepte şi confirmarea Tribunalului de Arbitraj Sportiv în cazul "Varga-Bălan".

Dinamo are 53 de puncte, cu unul mai mult ca Rapid, însă ar putea pierde această poziţie dacă TAS întoarce decizia LPF de a acorda meci pierdut la masa verde giuleştenilor în partida cu Timişoara. Indiferent care va fi ultima echipă românească în Europa League, acest loc şase atrage după sine două tururi preliminare şi un play-off înainte de faza grupelor.


Iată clasamentul, în partea lui superioară:
1. CFR Cluj - 69
2. Urziceni - 66
3. FC Vaslui - 62
4. Steaua - 62
5. Timişoara - 59
6. Dinamo - 53
7. Rapid - 52
8. Oţelul - 50
9. FC Braşov - 46

Antena3.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close