Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Victor Piţurcă: Să nu credeţi că nu regret plecarea de la naţională

Victor Piţurcă: Să nu credeţi că nu regret plecarea de la naţională

Victor Piţurcă: Să nu credeţi că nu regret plecarea de la naţională
de M.T.    |    17 Oct 2014   •   18:16

Victor Piţurcă a declarat, vineri, că regretă plecarea de la echipa naţională, dar este mulţumit că, la finalul celui de-al treilea mandat al său, România are şanse mari de calificare la Euro 2016.

„Să nu credeţi că nu regret plecarea de la naţională, dar în viaţă la momentul potrivit trebuie să iei deciziile care se impun şi eu am luat decizia cea mai bună în ceea ce mă priveşte”, a spus Piţurcă, în cadrl unei conferinţe de presă care a avut loc la Casa Fotbalului.

La despărţire, fostul selecţioner, care va antrena în Arabia Saudită, la Al Ittihad, a ţinut să mulţumească tuturor celor cu care a colaborat, dar şi fanilor care au fost alături de el şi de echipa naţională.

„Aş vrea să mulţumesc atât vechii conduceri a federaţiei, cu care am lucrat foarte bine, şi de asemenea noii conduceri a federaţiei, care în toată această perioadă m-a susţinut necondiţionat. Chiar dacă au fost mici discuţii totul a fost perfect şi acest lucru se vede în punctele obţinute de echipa naţională după un program extrem de greu din această toamnă. Vreau să le mulţumesc suporterilor echipei naţionale, care ne-au susţinut până în ultimul moment la meciul cu Ungaria, şi vreau să le mulţumesc fanilor mei pe care i-am simţit mereu alături de mine. Vreau să îi mulţuesc agentului meu, firmei de impresariat a fraţilor Becali care au participat la acest transfer”, a precizat Piţurcă.

În acelaşi timp, tehnicianul de 58 de ani le-a mulţumit jucătorilor, „care s-au comportat fantastic”.

„Am obţinut rezultate extraordinare, am format o echipă nouă, un grup foarte unit, am revenit de pe locul 56 în lume pe locul 21, am ajuns la baraj într-o grupă grea şi acum pot spune că echipa naţională după numai trei jocuri şi un program infernal are şanse mari de a se califica la turneul final”, a adăugat Piţurcă.

Antrenorul care a calificat echipa României la turneele finale ale Euro în 2000 şi 2008 nu a uitat să trimită câteva săgeţi şi spre cei care l-au criticat: „Ca de obicei rezultatele au fost minimalizate şi anumiţi experţi au vrut să le ducă în derizoriu”.

După primele trei jocuri din grupa F a preliminariilor Euro 2016, România ocupă locul 2, cu 7 puncte, în spatele Irlandei de Nord, următorul adversar al tricolorilor, pe 14 noiembrie.

Naţionala a obţinut până acum două victorii, ambele în deplasare, 1-0 cu Grecia şi 2-0 cu Finlanda, şi a remizat pe teren propriu cu UNgaria, scor 1-1.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close