Antena 3 CNN Sport Fotbal intern Viorel Duru ameninţă că sezonul viitor al Ligii I ar putea începe cu mai puţine echipe

Viorel Duru ameninţă că sezonul viitor al Ligii I ar putea începe cu mai puţine echipe

Viorel Duru ameninţă că sezonul viitor al Ligii I ar putea începe cu mai puţine echipe
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.T.    |    09 Ian 2012   •   15:03

Viorel Duru, şeful comisiei de licenţiere din cadrul FRF, a ameninţat că viitorul sezon al Ligii I ar putea avea la start mai puţine echipe, din cauza noilor schimbări din regulament.

Astfel, formaţiile care vor promova din în prima ligă, dar care nu vor avea licenţă nu vor putea fi înlocuite, aşa cum s-a întâmplat până acum.

S-a scos din regulament paragraful care făcea referire la ocuparea locurilor vacante. Nu numai că nu pot promova echipele din liga a doua care nu se află pe primele două locuri din seriile lor, ci şi cele din Liga I, de pe locurile 15, 16, 17, 18 nu mai pot spera să joace în Liga I cu condiţia ca una de deasupra liniei retrogradării să nu ia licenţă. Putem juca cu 15, 14, 13 echipe, câte vor lua licenţa! Dintre cele patru echipe de Liga a II-a care vor ocupa locuri promovabile la finalul sezonului, vor promova doar atâtea câte vor obţine licenţa”, a declarat Duru la Sport Total FM.

Practic, noul regulament înseamnă că nu se vor mai întâlni cazuri precum cel de anul trecut, atunci când CS Mioveni a promovat în locul celor de la FC Bihor.

Oficialul a mai spus că, din 2013, condiţiile de licenţiere pentru toate echipele din Liga I vor fi mult mai dure şi nu vor mai fi acceptate datorii către stat.

Pentru 2012-2013, cluburile din Liga I beneficiază de o păsuire pentru datoriile către stat. Acum e ultimul an când nu le evaluăm. Dacă nu îşi iau de acum măsurile necesare achitării datoriilor către stat, la anul le va fi şi mai greu. Vor putea juca în Liga I numai cluburile care obţin licenţa”, a explicat Duru.


×
Subiecte în articol: FRF Liga I promovare retrogradare
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close