Antena 3 Sport Are doar 12 ani şi este în top 5 la nivel modial. El este puştiul din România care a uimit lumea kartingului

Are doar 12 ani şi este în top 5 la nivel modial. El este puştiul din România care a uimit lumea kartingului

de Georgiana Adam    |    15 Sep 2021   •   10:12
Are doar 12 ani şi este în top 5 la nivel modial. El este puştiul din România care a uimit lumea kartingului
Sursa foto: Antena 3

La doar 12 ani, David Cosma Cristofor este în elita mondială la karting. Vrea să ajungă la fel de mare ca Lewis Hamilton și este pe drumul cel bun. În Romania, nu reușește nimeni să-l depăşească, iar acum este în top 5 la nivel modial, la categoria lui de vârstă.

De mic, David era atras de senzaţii tari şi nu rata să urmărească nicio competiție de karting.

"De când eram mic urmăream la televizor curse nu neapărat numai de formula 1, ci în general și motoGP și.da, de toate", spune David.

Micul pilot este cel mai în formă kartist din Romania, în acest an, cu rezultate extraordinare la competiţile naționale și internaționale.

"Am ieșit de 4 ori campion național și cel mai bun rezultat al meu internațional a fost locul 2 la o cupă mondială", adaugă David.

Indicatiile și relația cu antrenorul contează foarte mult pentru atingerea obiectivelor din competiţii. David își îndrăgeşte foarte mult mentorul și îl consideră cel mai bun dintre toți.

Pe lângă setarea corectă a kartului, în funcție de tipul pistei, stăpânirea de sine este una dintre provocările acestui sport.

"Trebuie sa fii foarte concentrat și de fiecare dată, dacă cumva, de exemplu depăşeşti pe cineva, trebuie să încerci să mergi mult mai corect", a spus micul campion.

David se află în acest moment în Italia, la campionatul WSK, unde speră să se claseze pe primul loc.

×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close