Antena 3 CNN Sport Off Sport Messi, chemat în faţa justiţiei în cazul în care este este acuzat de evaziune fiscală

Messi, chemat în faţa justiţiei în cazul în care este este acuzat de evaziune fiscală

Messi, chemat în faţa justiţiei în cazul în care este este acuzat de evaziune fiscală
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.T.    |    20 Iun 2013   •   17:36

Justiţia spaniolă a acceptat, joi, plângerea parchetului din Barcelona în ceea ce îi priveşte pe atacantul argentinian Lionel Messi şi pe tatăl acestuia, acuzaţi de fraudă fiscală de peste patru milioane de euro, cei doi urmând să se prezinte la tribunalul din Gava pe data de 17 septembrie, informează AFP, citată de Mediafax.

Judecătorul a acceptat astăzi să dea curs acestei plângeri şi i-a convocat pe Messi şi pe tatăl său pentru 17 septembrie", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Jose Miguel Company.

Parchetul a precizat, în plângere, că îi suspectează pe cei doi de „trei presupuse delicte împotriva fiscului (...) în ceea ce priveşte impozitele pe veniturile din 2007, 2008 şi 2009", sumele în cauză fiind de 1,06 milioane de euro, 1,58 milioane de euro şi 1,53 milioane de euro.

În urmă cu câteva zile. agenţia EFE a scris că ancheta fiscului spaniol s-ar putea extinde şi pentru perioada 2009-2012, odată cu sfârşitul actualului an fiscal.

Totuşi, Messi şi tatăl său au posibiltatea de a plăti suma restantă fiscului, printr-o declaraţie suplimentară.

Unul dintre procurori a declarat că Jorge Messi este principalul vinovat, cotidianul AS susţinând că dacă tatăl vedetei Barcelonei îşi va asuma întreaga responsabilitate, cazul împotriva deţinătorului Balonului de Aur va fi închis.

Jucătorul de 25 de ani şi tatăl său, Jorge Messi, au fost acuzaţi săptămâna trecută de evaziune fiscală. Potrivit fiscului spaniol, argentinianul nu şi-ar fi declarat în totalitate veniturile obţinute din drepturile de imagine în 2007, 2008 şi 2009.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close