Antena 3 CNN Sport Off Sport Oscar Pistorius, acuzat oficial de crimă în cazul uciderii prietenei sale

Oscar Pistorius, acuzat oficial de crimă în cazul uciderii prietenei sale

Oscar Pistorius, acuzat oficial de crimă în cazul uciderii prietenei sale
de M.T.    |    14 Feb 2013   •   16:40

Sud-africanul Oscar Pistorius, Oscar Pistorius, primul atlet paralimpic care a participat la Jocurile Olimpice, a fost acuzat oficial de crimă, în cazul uciderii prietenei sale.

Sportivul de 26 de ani şi-a împuşcat mortal prietena, Reeva Steenkamp (30 de ani), un fost top-model sud-african şi prezentatoare TV, care a apărut pe coperta revistei FHM şi a fost imaginea cosmeticelor Avon în Africa de Sud, reprezentanţii poliţiei spunând că varianta unui accident, lansată iniţial de presa sud-africană, este exclusă, susţine Mediafax.

Incidentul s-a produs joi dimineaţă, în locuinţa atletului din Pretoria, în jurul orei locale 5, primele informaţii vorbind despre faptul că Pistorius şi-a confundat iubita cu un hoţ.

Totuşi, poliţia locală a precizat că nu deţine elemente privind un accident şi că parchetul ar urma să refuze eliberarea pe cauţiune a campionului paralimpic.

„Nu avem date privind aceste speculaţii. Noi doar am auzit la radio că femeia a fost împuşcată după ce a fost confundată cu un hoţ. Au existat în trecut rapoarte privind dispute familiale care au avut loc la domiciliul acuzatului”, a declarat Denise Beukes, un purtător de cuvânt al poliţiei.

„Pot să spun că suspectul a fost inculpat pentru crimă", a completat un alt purtător de cuvânt al poliţiei, Katlego Mogale.

Poliţia a precizat că victima a fost atinsă la cap şi la braţ de patru gloanţe şi a decedat pe loc. În locuinţa sportivului a fost găsit un pistol calibrul 9 mm. Pistorius va compărea, joi, în faţa unui tribunal din Pretoria.

Oscar Pistorius a devenit o adevărată senzaţie în sportul mondial la Jocurile Olimpice de la Londra, când a devenit primul alergător cu ambele picioare amputate care participă în competiţiile olimpice ale sportivilor fără dizabilităţi.

Sud-africanul a reuşit să se califice în semifinalele probei de 400 de metri, iar la Jocurile Paralimpice din 2012 şi-a păstrat titlul cucerit în 2008 în aceeaşi cursă.

Palmaresul lui Pistorius cuprinde şase tiluri de campion la Jocurile Paralimpice, o medalie de argint şi una de bronz.



×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close