Antena 3 CNN Sport Ruşii au pierdut contactul cu Staţia Spaţială Internaţională. Care a fost cauza şi cum va fi afectată capsula Soyuz

Ruşii au pierdut contactul cu Staţia Spaţială Internaţională. Care a fost cauza şi cum va fi afectată capsula Soyuz

Ruşii au pierdut contactul cu Staţia Spaţială Internaţională. Care a fost cauza şi cum va fi afectată capsula Soyuz
Sursa foto: Foto: bulbish.com
15 Noi 2012   •   12:21
Autorităţile ruse au pierdut contactul cu sateliţii lor, dar şi cu Staţia Spaţială Internaţională (ISS) în cursul zilei de miercuri. Cauza acestui incident a fost ruperea unui cablu electric în apropiere de Moscova. Problema a fost rezolvată după câteva ore, a anunţat Agenţia spaţială rusă (Roskosmos), citată de AFP.

"Cablul rupt ieri (miercuri, n.r.) a fost reparat. Legătura a fost restabilită, sistemul funcţionează normal", a declarat un purtător de cuvânt al Roskomos, Aleksei Kuznetsov.

Acest incident nu are consecinţe pentru acţiunea de deconectare de la ISS a capsulei Soyuz care trebuie să sosească pe Terra luni cu un echipaj format din americanca Sunitha Williams, rusul Iuri Malencenko şi japonezul Japonais Akihiko Hoshide.

"Aterizarea (capsulei, n.r.) cu echipajul de pe ISS va avea loc conform programului, pe 19 noiembrie", a spus Kuznetsov.

Potrivit unor surse din sectorul spaţial rus, ruptura cablului ar putea împiedica deconectarea capsulei Soyuz de ISS.

În intervalul de timp în care s-a încercat restabilirea contactului, ISS a fost monitorizată de NASA.

Oficialii NASA au calificat incidentul ca fiind lipsit de gravitate.




 

×
Subiecte în articol: Statia Spatiala Internationala NASA
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close