Antena 3 CNN Sport Tenis Patrick Mouratoglou se declară vinovat în cazul de dopaj al Simonei Halep: "Eu i-am dat acel colagen"

Patrick Mouratoglou se declară vinovat în cazul de dopaj al Simonei Halep: "Eu i-am dat acel colagen"

Antrenorul Patrick Mouratoglou a afirmat într-un videoclip postat pe Instagram că el și echipa lui sunt pe deplin responsabili de faptul că Simona Halep a luat un supliment de colagen contaminat cu Roxadustat.

Patrick Mouratoglou se declară vinovat în cazul de dopaj al Simonei Halep: "Eu i-am dat acel colagen"
Sursa foto: Hepta | Bestimage / Antoine Couvercelle
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Noi 2023   •   22:28

"Sunt încrezător în ceea ce privește viitorul Simonei, respectiv apelul depus la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS-CAS), pentru că este un tribunal independent. Noi am reușit să identificăm de unde a apărut contaminarea. Noi i-am propus să ia colagen. Noi i-am adus colagen de la o companie. Acest colagen s-a întâmplat să fie contaminat. Nu aveam de unde să știm.

Sunt responsabil pentru ce s-a întâmplat, pentru că este echipa mea. Eu sunt, de fapt, cel care i-a dat acel colagen.

Am făcut toate testele posibile pentru a stabili că este vorba despre o contaminare.

Sunt încrezător că acest tribunal independent va atesta că ea nu s-a dopat vreodată, că este o victimă și că trebuie să se întoarcă pe zgură cât mai repede pentru a continua să joace. Mi-a deschis ochii (n.r. - această situație) cu privire la faptul că orice sportiv ar putea fi găsit contaminat mâine, pentru că aparent asta se întâmplă tot mai des.

Citeşte şi: Simona Halep trece la atac. A depus apel la TAS împotriva deciziei de suspendare de patru ani

Produsele care ar trebui să fie curate sunt contaminate. Vorbim despre niveluri extrem de scăzute de ceva (n.r. - o substanță).

Când zic extrem de scăzute chiar sunt extrem de scăzute, cu zero efecte, dar se întâmplă să ai în sistem ceva ce n-ar trebui să fie acolo, dar care determină un rezultat pozitiv la un test anti-doping. Iar asta e teribil. Pentru că ești complet nevinovat. Reputația ta este afectată că numele îți este asociat cu dopajul, deși nu te-ai dopat, cariera ta se oprește pentru o perioadă de timp, care poate fi îndelungată. Îți poate afecta întreaga carieră. Îți afectează reputația dintr-un motiv nedrept, pentru că n-ai făcut nimic.

Mi-a deschis ochii, pentru că i se poate întâmpla oricui și trebuie să fii 100% sigur că așa ceva nu se poate întâmpla, în momentul în care alegi mărci de suplimente", a afirmat antrenorul Patrick Mouratoglou.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de THE COACH (@patrickmouratoglou)

Vezi şi: Răsturnare de situaţie în cazul Simonei Halep: "Toți cei dați în judecată vor plăti bani grei!”

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close