Antena 3 CNN Sport Tenis Peng Shuai neagă că a fost agresată sexual de un fost vicepremier chinez

Peng Shuai neagă că a fost agresată sexual de un fost vicepremier chinez

Peng Shuai, o jucătoare de tenis premiată de două ori cu medalia de aur, neagă că a fost agresată sexual de fostul vice-premier al Chinei, Zhang Gaoli. În noiembrie 2021, a scris pe platforma de socializare Weibo că oficialul chinez a violat-o în trecut.

Peng Shuai neagă că a fost agresată sexual de un fost vicepremier chinez
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    07 Feb 2022   •   10:06

Un scandal de agresiune sexuala de tip "MeToo" în varianta chinezească pare să ia sfârşit.  Jucătoarea chineză de tenis Peng Shuai a negat că a acuzat vreodată pe cineva de agresiune sexuală.

Ea şi-a şters postarea de pe reţelele de socializare în noiembrie care părea să transmită o astfel de afirmaţie. Bunăstarea lui Peng, olimpică de trei ori, a devenit un motiv de îngrijorare la nivel mondial atunci când a pretins pe reţelele de socializare că un fost vicepremier chinez, Zhang Gaoli, a agresat-o sexual în trecut.

Într-un interviu pentru ziarul francez L'Equipe, Peng a negat că ar fi făcut astfel de acuzaţii.  "De ce atâta îngrijorare? Nu am spus niciodată că cineva m-a agresat sexual în vreun fel", a spus Peng.

Postarea ei a determinat Asociaţia Femeilor de Tenis să suspende turneele din China şi a provocat un protest internaţional cu privire la siguranţa ei, transmite Reuters. 

Discuţia despre scandal a fost puternic cenzurată în spaţiul cibernetic strict controlat al Chinei, iar căutările pentru numele lui Peng pe Weibo continuă să nu arate rezultate recente ale căutării.

Peng nu şi-a mai actualizat contul Weibo de când postarea a fost eliminată, informează Mediafax.

×
Subiecte în articol: Peng Shuai China tenis WTA
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close